Waarom Nederland #MeerFeminisme nodig heeft? In alle gebieden van het leven zie je de ongelijkheid waar vrouwen mee te maken krijgen nog terug. Ziektes onder vrouwen verdwijnen vaker onder de radar en op onderwerpen als abortus en de overgang rust nog steeds een taboe. Op de arbeidsmarkt is de loonkloof tussen man en vrouw nog steeds aanwezig, en zijn vrouwen vaker economisch niet onafhankelijk. Nog steeds krijgen mensen te maken met zwangerschapsdiscriminatie, waardoor je bijvoorbeeld een baan misloopt of je tijdelijke contract wordt niet verlengd. En ook qua representatie en diversiteit is er nog veel te verbeteren, in de Tweede Kamer en daarbuiten.

Actief deelnemen? Kom erbij in Zoom! Liever kijken? Check de livestream op YouTube:

womens march

Interesse?

Laat hier je e-mailadres achter, dan sturen we je een mailtje met de Zoom-link als we bijna gaan beginnen.

We streamen dit Zoom-gesprek ook naar YouTube, zodat je ook daar kan meekijken. Die link delen we binnenkort.

Het is tijd voor meer (gender)gelijkwaardigheid in Nederland en aandacht voor het versterken van de positie van vrouwen en mensen met een baarmoeder. Samen met onze Kandidaat-kamerleden en experts gaan wij op zondag 7 maart in gesprek tijdens deze Zoom-Talkshow over meer feminisme in de zorg, in de economie, op de werkvloer en in de politiek. Kijk en/of praat je mee?

LINEUP:
MEER RECHT | Kim van Sparrentak + Justine van de Beek
In veel landen in Europa staat het recht op abortus onder druk. In Nederland werd in 1984 het recht op abortus wettelijk vastgelegd, nadat hier jarenlang voor was gevochten door feministische actiegroepen zoals de Dolle Mina’s. Maar ook als je in Nederland zwanger bent, ben je nog altijd niet vrij genoeg om zelf jouw keuze te maken. Europarlementariër Kim van Sparrentak en oud-Youth Ambassador Sexual and reproductive rights Justine van de Beek gaan in gesprek.

MEER ZORG | Prof. dr. Angela Maas + Suzanne Kröger
Hoe kan het dat vrouwen vaker kans hebben op verkeerde diagnoses? En vrouwen grotere kans lopen op ernstige bijwerkingen van medicatie? En wat is daaraan te doen? Hoogleraar Angela Maas vertelt ons er alles over en beantwoordt jouw vragen! Ook ons Kamerlid Suzanne Kröger neemt deel aan deze sessie om mee te denken over politieke oplossingen.

MEER GELD | Senna Maatoug + Nevin Özütok
Waarom is er nog een onverklaarbare loonkloof, waardoor vrouwen 50 dagen per week ‘gratis’ werken? Kandidaat-Kamerlid en econoom Senna Maatoug gaat met jou en Kamerlid Nevin Özütok in gesprek. Özütok diende de wet in waarin de verantwoordelijkheid voor gelijk loon voor gelijk werk bij de werkgever komt te liggen in plaats van bij werknemers. Wat kunnen we nog meer doen?

MEER DIVERSITEIT | Milka Yemane + April Ranshuijsen + Imane Nadif
Op dit moment is maar 31% van de Tweede Kamerleden vrouw en maar 10 zetels worden bezet door een volksvertegenwoordiger met een niet-westerse migratieachtergrond. En voor mensen met een (fysieke) beperking is het Tweede Kamer gebouw zelfs moeilijk toegankelijk. Dat moet veranderen. Kandidaat-Kamerleden Milka Yemane, April Ranshuijsen en bestuurslid Imane Nadif gaan met jou in gesprek.

PRESENTATIE | Samya Hafsaoui
Samya Hafsaoui is journalist, schrijver van boeken en voor tv-programma’s, en presenteerde DWDD Yung. Voor Meer Feminisme host ze deze Zoom-Talkshow waar jij bij mee kan praten!