Armagan Onder
Armagan Onder

Armağan Önder (30)

Advies van de kandidatencommissie: "Armağan Önder (30) is een politiek talent en een echte doorzetter. Ze maakt als fractievoorzitter in de gemeenteraad van Tiel indruk door haar aanstekelijke en warme persoonlijkheid en haar overtuigingskracht. Armağan is lange tijd als rolmodel actief geweest in de stichting B.O.E.K. (Begeleiding Ontwikkeling Educatie Kwetsbare groep). Ze werkt als jurist bij de provincie Gelderland en voorziet daar de vakbonden van juridisch advies."

"Ik wil een Nederland waarin alle inwoners zich thuis voelen. Weg met uitsluiting! Nederland is van iedereen."

Van Tiel naar het Binnenhof

Al jong bleek dat ik gedreven was om mijn ambities na te streven. Nadat ik de mavo, de havo en het vwo had doorlopen, ben ik rechten gaan studeren aan de Radboud Universiteit te Nijmegen, vanwege een groot rechtvaardigheidsgevoel. Tijdens mijn studietijd ben ik bestuurslid geweest van een stichting in Tiel die zich inzet voor huiswerkbegeleiding, sociale begeleiding en loopbaankeuze bij basis- en middelbare scholieren met een niet-westerse culturele achtergrond. Ook heb ik vrijwilligerswerk verricht bij onder andere Vluchtelingenwerk. Op dit moment ben ik werkzaam bij de provincie Gelderland als jurist werknemersbelangen. Ik kom namens FNV en CNV op voor de medewerkers van de provincie bij alle zaken over rechtsposities. Daarnaast ben ik sinds 2014 fractievoorzitter van GroenLinks in Tiel.

Hier sta ik voor

Ik heb mij altijd ingezet voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben, of dat nu jongeren, migranten of werknemers met een arbeidsconflict zijn. Het maatschappelijke klimaat in Nederland is de laatste jaren verhard en het opkomen voor anderen is niet vanzelfsprekend meer. Tegen de stroom in wil ik mij inzetten voor een Nederland waarin ruimte is voor iedereen, waarin we verschillen accepteren en leren van elkaar. Nederland is van iedereen.

Wetenswaardigheden

Bakt hele lekkere taarten en cakejes (en houdt van eten), doet iedere avond sportoefeningen en heeft de Inca trail in Peru gewandeld.