Meld je aan voor de Europanieuwsbrief en krijg ons conflictmineralenkwartet cadeau

Veel landen waar mineralen in de grond zitten, gaan gebukt onder geweld en oorlog. In plaats dat hun grondrijkdom landen voorspoed brengt, leidt het tot extra geweld. Rebellengroepen (voornamelijk in Afrika) gebruiken de opbrengst van deze conflictmineralen om wapens aan te schaffen en hun strijd te bekostigen. Zo financieren de kopers van deze mineralen, waaronder Europese bedrijven, indirect oorlogen in conflictgebieden.

GroenLinks-Europarlementariƫr Judith Sargentini strijdt er voor om de handel in conflictmineralen aan banden te leggen. In het Europees Parlement krijg ze steun om Europese wetgeving aan te scherpen. We ontwikkelden het conflictmineralenkwartet om aan de hand van voorbeelden de problematiek van conflictmineralen uit te leggen.

Als je je nu aanmeldt voor onze wekelijkse Europanieuwsbrief, dan krijg je een set van ons conflictmineralenkwartet cadeau.

Adres

We gebruiken je adresgegevens alleen om het conflictmineralenkwartet per post op te sturen, daarna verwijderen we de gegevens.

(Niet in Nederland? Zet dan ook het land erbij.)