Dirk van den Bosch
Dirk van den Bosch

Dirk van den Bosch (23)

Advies van de kandidatencommissie: "Dirk van den Bosch (40) belichaamt als groene, positieve en vrijzinnige politicus een nieuwe politieke generatie die soepel het verband legt tussen Brussel en Den Haag. Hij heeft zijn sporen verdiend als fractievoorzitter in Leiden, daarna als ondernemer in Spanje en de laatste jaren als strateeg en woordvoerder voor de GroenLinks-fractie in het Europees Parlement. Dirk heeft een heldere en directe stijl van communiceren."

Hoezo onverkiesbaar? We halen die 23 echt wel.

Van Brussel naar het Binnenhof

Van DWARSER, naar raadslid en fractievoorzitter in de Leidse Raad in combinatie met coördinator internationalisering bij het LUMC. Een geweldig leerzame tijd in de stad die ik zo lief heb. En toen was het tijd voor andere zaken waar ik zielsveel van hou. Mijn liefde voor muziek en koken kon ik combineren als ondernemer in Spanje. Want dromen moet je najagen. En toch miste ik iets na een aantal jaren en hakte de crisis erin. Ik ging weer werken in Nederland, als politiek en cultureel redacteur.

Na een jaar vond ik mijn ideale baan: strateeg en woordvoerder in Brussel. Met Judith en Bas heb ik geweldig samengewerkt aan een groen en eerlijk Europa. Trots ben ik op de uitslag van 2014 waar we vanuit een uitzichtloze positie de peilingen versloegen. En dat gaan we nu weer doen. 23 zetels, minstens, hebben we nodig om deze Leienaar groenlinkse successen voor elkaar te laten boksen.

Om de strijd tegen klimaatverandering niet alleen te bespreken in de commissie milieu, maar aan te pakken in commissies als economie, ruimtelijke ordening of wonen. Om het vertrouwen in de politiek terug te winnen en passie te brengen in Europese debatten. Linksdraaiende DJ en populistische kok in z'n vrije tijd. Liefde voor Gebke & MoZo, rust vind ik op het water, ontspannen doe ik aan het fornuis.