Huub Bellemakers
Huub Bellemakers

Huub Bellemakers (33)

Advies van de kandidatencommissie: "Huub Bellemakers (37) is een bekend gezicht binnen GroenLinks en manifesteert zich op sociale media als loyale partijgenoot die het interne debat graag op gang brengt. Daarin toont hij zich kritisch en constructief. Een authentieke persoonlijkheid met een specifieke eigen achterban. Huub wil graag op eigenzinnige wijze een actieve bijdrage leveren aan de komende verkiezingscampagne."

"Mokergroen en vrijzinnig links"

Van Tilburg-Noord naar het Binnenhof

Ik kom uit het zo goed als idyllische Tilburg-Noord, vanwaar ik al vanaf jongs af aan door mijn ouders werd meegetrokken naar vredesdemonstraties. Zorgen voor elkaar, meedoen aan de samenleving en houden van de natuur werd me de paplepel ingegoten. Na de middelbare school leefde ik jaar bij een een joodse familie in Boedapest, wat me overtuigd Europeaan maakte. Ik studeerde geschiedenis in Nijmegen en rolde daarna als online expert bij GroenLinks binnen. Ondertussen ben ik een allround campaigner. Nu werk ik bij Rutgers aan campagnes over onder andere seksuele vorming, abortus en seksuele agressie.

Wat ik wil

We moeten in Nederland radicaal vergroenen, naar een circulaire economie, en ruimte geven aan de natuur. Van plastic soep tot het verdwijnen van de wolf, wij hebben het veroorzaakt, dus moeten wij het weer oplossen. Een inclusieve samenleving, waar mensen in alle vrijheid zichzelf kunnen zijn, dat is mijn ideale Nederland. Ik wil een Nederland met meer ruimte voor cultuur, juist de toegankelijke cultuur met de kleine c, in de breedste zin van het woord. En een Nederland waar we digitale vrijheid en privacy op een voetstuk plaatsen, in plaats van afbreken.

Wetenswaardigheden

Mijn grote liefde is snoeiharde metal: harde muziek waar mensen lomp maar liefdevol met elkaar omgaan. Ik voetbal op bedenkelijk niveau zondagochtend bij de VV Trekvogels. Onontbeerlijk om iedere week weer de hele samenleving te zien. Sowieso, is  meer rock ’n roll en meer slechte voetballers in de politiek gezond. Ik ben verder scheidsrechter, wielerliefhebber en volger van de Hongaarse politiek.