Jonne Arnoldussen
Jonne Arnoldussen

Jonne Arnoldussen (28)

Advies van de kandidatencommissie: "Jonne Arnoldussen (33) is een loyale teamwerker, met specialisme op economisch en financieel terrein. Zijn huidige werk voor de brancheorganisatie van de woningcorporaties maakt dat hij ook in de wereld van de volkshuisvesting uitstekend ingevoerd is. Jonne leverde daarvoor jarenlang op de achtergrond een bijdrage aan GroenLinks, als wethoudersassistent in Amsterdam en medewerker van de Tweede Kamerfractie."

"Links, Loyaal en bepaald niet lui! Een bevlogen idealist met als specialisatie financiën, belastingen en wonen."

Van Amsterdam naar het Binnenhof

Ik ben in 1983 geboren in Amsterdam met het geluk van een onbezorgde jeugd. Sociaal betrokken van vroegs af aan. Opgegroeid in een stad waar zoveel mensen met zoveel verschillende achtergronden zichzelf kunnen zijn. Dat is helaas niet meer vanzelfsprekend.

Ik ben een harde werker en heb mij als macro-econoom vooral gespecialiseerd in de woningmarkt, financiële sector, pensioenen, sociale voorzieningen, vergroening en belastingen. Als medewerker financien van de Kamerfractie en later als politiek assistent van onze Amsterdamse wethouders heb ik de politiek van dichtbij leren kennen. Nu gebruik ik deze kennis als belangenbehartiger in de volkshuisvesting, waarbij ik me inzet voor de zorg voor betaalbare woningen voor meer dan 2 miljoen huishoudens. Als allround GroenLinkser ben ik nog altijd volop actief voor onze partij, zoals tot voor kort als vicevoorzitter van de afdeling Amsterdam.

Hier sta ik voor

Helaas is de welvaart in ons land steeds oneerlijker verdeeld. Tegenover grote(re) rijkdom hebben steeds meer mensen steeds meer banen nodig om rond te komen en groeien steeds meer kinderen op in armoede. Als we willen, kunnen we dat veranderen. Voor GroenLinks ligt er naar mijn mening niet alleen een opdracht om ons volop te blijven inzetten voor onze idealen, maar ook om uit te leggen waarom wij de keuzes maken die we maken.

Wetenswaardigheden

Samen met mijn vriendin en dochter van twee woon ik in Amsterdam-West. Op vrijdag trek ik er graag met dochterlief op uit. Rond deze tijd (eind november) hopen wij ons tweede kind te mogen verwelkomen.