voordracht commissie 

Nevin laat zich niet snel van de wijs brengen en is vrijgevig voor het belang van de GroenLinksfractie. Een ervaren kandidaat die voor GroenLinks ook eerder al op verschillende bestuurslagen actief was. De commissie prijst haar sterke gevoel voor rechtvaardigheid, die ze kwijt kan in haar strijd voor de gelijke rechten van vrouwen en LHBTQI+’ers. In een grote fractie zal Nevin een mooie rol kunnen spelen in de begeleiding van nieuwe Kamerleden. De commissie draagt Nevin graag voor op plek zeventien.

 

Biografie

Hallo GroenLinksers!

Ik ben Nevin Özütok, Kamerlid op het gebied van Emancipatie en Binnenlandse Zaken. Vol van energie om na de verkiezingen mij opnieuw in te zetten voor GroenLinks als Kamerlid.

Op 12-jarige leeftijd kwam ik vanuit de Turkse plaats Adana naar Amsterdam. Nieuw leven opbouwen in Nederland was een weg vol met hobbels, zoals uitsluiting, ongelijkheid en discriminatie. Die zag ik als uitdaging, zij hebben mij strijdbaar gemaakt.

Nevin Ozutok

Mensen met dezelfde talenten moeten dezelfde kansen krijgen. Daarom vecht ik voor gelijke kansen en rechtvaardigheid. Succes daarin zijn verankering van gelijke behandeling van LHBTQI+ mensen en gehandicapten in de grondwet. En rechtsbescherming tegen discriminatie uitsluiting voor transgender en interseksen personen. Ik werk verder aan wetgeving om de loonkloof tussen mannen en vrouwen te dichten. En ik blijf aandacht vragen voor de verontrustende groei van antisemitisme in onze samenleving, Een recent succes: structurele financiering voor de nationale herdenking Slavernijverleden. 

Afgelopen tijd is het klimaat voor rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid helaas verder verhard en verslechterd. Het maakt me vastberaden om door te gaan, samen met jullie, want er valt nog genoeg te doen!