Voordracht commissie

Astrid is een gedegen, gebalanceerde politicus, die de commissie graag op de lijst ziet. Met haar ruime ervaring als raadslid, en haar huidige rol als wethouder in Amersfoort heeft Astrid het politieke handwerk in de vingers. De commissie ziet in haar een analytisch sterke kandidaat, die zowel in oppositie als coalitie snel haar draai zal kunnen vinden.

biografie

Een bèta met een hart voor de groene samenleving, zo zou je Astrid kunnen omschrijven. Ze is onvermoeibaar in haar werk om Nederland duurzamer te maken.

Astrid werd in 1976 geboren onder de rook van DSM in Limburg. Ze groeide op in een regio waar de geschiedenis van de industrie diepe sporen had achtergelaten, zowel in het landschap als in de samenleving. Dat legde de kiem voor haar om te werken aan een betere wereld.
Na het gymnasium studeerde ze civiele techniek in Delft. Daar maakte ze kennis met de lokale politiek, als student en wethouder. Daarna werkte ze voor Deltares wereldwijd aan verbeterde informatievoorziening over water en klimaat. Na meerdere functies op het gebied van crisisbeheersing en informatievoorziening, werd ze in 2018 opnieuw wethouder.

Astrid Janssen

Astrid woont met haar gezin in Amersfoort. Daar is ze verantwoordelijk voor de energietransitie en de ruimtelijke ontwikkeling van de stad.