voordracht commissie

De commissie brengt met Imran een progressieve kracht van de Zuidas naar de kandidatenlijst. Deze jonge, idealistische advocaat heeft de commissie enthousiast gemaakt met zijn heldere, doordachte idealen en zijn nuchtere, opgeruimde humeur. De commissie beschouwt Imran als een talentvolle nieuwkomer met overtuigingskracht en een scherpe geest.

biografie

Van Leiden naar het Binnenhof

Imran is in Leiden geboren en hij is na uitstapjes naar Toronto, Amsterdam en Londen nog altijd een echte Leidenaar.

Imran studeerde rechten in binnen- en buitenland en is nu advocaat arbeidsrecht. De arbeidsmarkt is zijn specialiteit. Van de supermarkt, naar de horeca, tot advocaat: Imran kent de Nederlandse arbeidsmarkt door en door. Binnen GroenLinks is Imran betrokken bij werkgroepen op dat gebied.

Imran Hyder

Voor Imran is de Nederlandse rechtsstaat onze nationale trots en GroenLinks een belangrijke beschermer daarvan. Maar we mogen er allemaal best wat voorzichtiger mee zijn. De toegang tot het recht staat onder druk, zoals Imran al merkte toen hij als student voorzitter was van een Amsterdamse rechtswinkel. Maar iedereen heeft recht op rechtvaardigheid.

Hier sta ik voor

Rechtvaardigheid voor iedereen. Dat betekent klimaatrechtvaardigheid, sociale rechtvaardigheid, rechtvaardigheid bij het vinden van een baan en een woning. Hier in Nederland en daarbuiten.

Wetenswaardigheden

Imran houdt van geschiedenis, (stads)wandelingen en eten & drinken. Het liefst met zijn vrouw en dochter.