Voordracht Commissie

Jeroen heeft zich op veel manieren bewezen binnen GroenLinks. Als interim-partijvoorzitter, als landelijk bestuurslid, en als Rotterdams raadslid. Een echte GroenLinkser, met het hart op de juiste plek. Het verkiezingsprogramma Tijd voor nieuw realisme kwam tot stand onder zijn leiding. Deze wetenschapper en publicist houdt het hoofd koel, en kan deskundigheid brengen op een breed spectrum aan portefeuilles. De commissie ziet in Jeroen een stabiel, loyaal en betrouwbaar politicus met sterke idealen en een goed ontwikkeld politiek gevoel. Een generalist om op te bouwen.

Biografie

We staan op een keerpunt. Willen we terug naar de wereld van voor corona? Of durven we te kiezen voor een duurzame en eerlijke toekomst? Voor mij is het antwoord duidelijk. Nu door corona, maar vooral door de klimaatcrisis die met de dag groter wordt, is de urgentie van verandering groter dan ooit. Ik zit vol energie en ambitie om me daar als Tweede Kamerlid namens GroenLinks voor in te zetten.

In de tien jaar dat ik actief ben voor GroenLinks, heb ik de partij van binnen en buiten leren kennen. En de partij mij. Als wetenschapper, docent, zorgmedewerker en raadslid ben ik breed maatschappelijk actief. Als voorzitter van de programmacommissie Tweede Kamer ben ik trots op een supergroen, helder links en krachtig antiracistisch verkiezingsprogramma. Geloof je in mijn verhaal en in het verhaal dat we vertellen in ons verkiezingsprogramma? Stem mij dan de top 15 in.

 

Jeroen Postma