voordracht commissie

Op de veertiende plek plaatst de commissie Laura als sprankelende, intelligente en overtuigende nieuwkomer. De commissie is enthousiast over deze politieke duizendpoot, die als bestuursadviseur drie Amsterdamse burgemeesters mocht ondersteunen, en eerder als fractiemedewerker onder andere de econoom Piketty naar de Tweede Kamer haalde. De commissie heeft er vertrouwen in dat Laura in de fractie een prominente rol kan spelen door haar brede financiële kennis. Laura is breed inzetbaar en kan goed verbanden leggen. Haar visie op de financiële wereld in relatie tot ongelijkheid is inspirerend. De commissie ziet in Laura een slim en solide talent voor de partij.

 

biografie

Van Eindhoven naar het Binnenhof

Laura (36) is geboren in Eindhoven en woont inmiddels meer dan 20 jaar in Amsterdam. Daar studeerde zij economie en geschiedenis. Laura is vrolijk en recht door zee. Ze brengt zaken snel terug naar de kern en werkt van daaruit aan oplossingen. Opvallend: het liefst duikt Laura in complexe, ondoorgrondelijke financiële en fiscale regelgeving. Haar stelling: juist daarin zit de grootste ongelijkheid verscholen. Die ongelijkheid zichtbaar maken en aanpakken is haar doel.  

Staat voor

Als onderzoeker bij de parlementaire enquête naar de bankensteun in 2008 zag Laura welke prijs de  samenleving betaalt als de financiële sector vrij spel krijgt.

Laura Vissenberg

Als fractiemedewerker hielp zij om belastingontwijking en vermogensongelijkheid op de kaart te zetten. En als adviseur van de burgemeester van Amsterdam zag zij hoe criminele geldstromen de huizenmarkt verstoren, ondernemers wegconcurreren en buurten aantasten. Laura ziet de financiële sector en het gebrek aan beschermende regelgeving als dè motor achter ongelijkheid. Dat wil zij veranderen.

Wetenswaardigheid

Laura houdt van countrymuziek, hoewel ze dat eigenlijk liever geheim houdt.