voordracht commissie

In Pepijn ziet de commissie een sprankelende, kleurrijke en authentieke kandidaat met een activistisch randje. Als raadslid in Utrecht is Pepijn de geestelijk vader van het regenboogzebrapad. Deze regenboog kandidaat is charmant en energiek, maar ook weloverwogen en politiek handig. De commissie is enthousiast over Pepijns inclusieve wereldbeeld.

biografie

Achtergrond

In 1969 werd Pepijn geboren in Roermond en in 1988 verhuisde hij naar Utrecht voor zijn studie. Hij werd verliefd op de stad waar hij in 1996 afstudeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sinds 2006 zit Pepijn in de Utrechtse gemeenteraad namens GroenLinks met de portefeuilles wonen, stedelijke ontwikkeling en erfgoed. Daarnaast draait hij met queer DJ collectief Cruise Control in o.a. Ekko, Acu, Worm, TivoliVredenburg en op de Zwarte Cross.

Pepijn Zwanenberg

Hier sta ik voor

Pepijn staat voor een inclusief, sociaal en groen Nederland. Hij initieerde een regenboog stembusakkoord en zet zich al jarenlang in voor betaalbaar en duurzaam wonen. Elk mens heeft recht op- en toegang tot goede en betaalbare huisvesting. Wonen is een recht, geen verdienmodel.

Wetenswaardigheden

Pepijn woont samen met zijn vriend Ivo, hun dochter Keet en twee katten op een oud vrachtschip. Met de moeder vormen zij een regenbooggezin en voeden ze hun dochter in co-ouderschap op. Samen strijden zij voor de rechten van meeroudergezinnen. In 2013 was Pepijn de initiatiefnemer van het eerste permanente regenboogzebrapad ter wereld, in 2018 opgenomen in de collectie van het Centraal Museum Utrecht. In 2016 werd Pepijn genomineerd als Utrechter van het jaar.