Michel Klijmij-van der Laan
Michel Klijmij-van der Laan

Michel Klijmij-van der Laan (36)

Advies van de kandidatencommissie: "Michel Klijmij-van der Laan (36) is een talentvolle politicus uit Gouda. Hij heeft GroenLinks samen met zijn lokale partijgenoten drie keer op rij in het college van B&W gekregen. Michel kent zijn dossiers en is een rasdebater. Momenteel is hij naast fractievoorzitter ook docent aardrijkskunde. Onderwijs, veiligheid en wonen zijn onderwerpen die hem nauw aan het hart liggen. "

"Beter onderwijs, voor leerling én docent"

Van Gouda naar het Binnenhof

Sinds mijn geboorte op 6 augustus 1980 woon ik in Gouda, aan de rand van het Groene Hart. Als eerste in de familie heb ik de universiteit gedaan, Sociale Geografie. In 2005 ben ik begonnen als docent, van jongs af aan mijn doel. Een jaar later werd ik als één van de jongste raadsleden geïnstalleerd in de Goudse gemeenteraad. In 2014 heb ik de partij als lijsttrekker weer het College ingeloodst met meer geld voor duurzaamheid, een beter armoedebeleid en prioriteit voor fietsveiligheid. In Gouda heb ik GroenLinks op veiligheid geprofileerd, omdat veilig kunnen wonen voor mij een belangrijk links thema is. Het begint bij preventie, soms moet je hardere maatregelen durven te nemen.

Hier sta ik voor

Ik kom uit de praktijk van het onderwijs en wil dat door laten dringen in Den Haag. Zoals ik dankzij onderwijs verder heb kunnen komen en kansen gekregen moeten ook kinderen dat nu kunnen, ongeacht hun afkomst of opleidingsniveau van hun ouders. Docenten moeten tijd en ruimte krijgen om nog beter onderwijs én zorg te geven waar leerlingen wat aan hebben voor de rest van hun leven.

Wetenswaardigheden

In 2009 was ik genomineerd voor de titel Beste Jonge Raadslid. Ik ben getrouwd met een aardrijkskundedocente en heb drie prachtige dochters die stenen verzamelen. Debatteren is mijn passie. Ik train jongeren en breng mijn vaardigheden graag in de praktijk. Ik schuw daarbij niet de GroenLinkse onderbuik. Politiek is ook emotie.