Nieuws gefilterd op arbeidsmarkt

Elke werknemer een vertrouwenspersoon

Of je nu werkt in een groot of klein bedrijf, je zou altijd moeten kunnen terugvallen op een vertrouwenspersoon. GroenLinks heeft een wet voorbereid die dat mogelijk maakt. Vandaag legde Tweede Kamerlid Wim-Jan Renkema in EenVandaag uit waarom dit zo belangrijk is.

Lees verder

Het is tijd voor een nieuw Werkloket

Terwijl werkgevers wanhopig zoeken naar personeel, zitten honderdduizenden mensen werkloos thuis of gevangen in een uitzichtloze flexbaan. Dat moet anders. Het is tijd voor een gemoderniseerd arbeidsbureau: het Werkloket, vindt GroenLinks. Vandaag spreekt de Tweede Kamer hierover tijdens het debat over sociale zekerheid.

Lees verder

Renkema wil debat na teleurstellende brief over banen voor mensen met arbeidsbeperking

Wim-Jan Renkema

Het kabinet doet er alles aan om zonder fatsoenlijk debat onder de verplichting uit te komen om 25 duizend mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. GroenLinks voorkwam vorige week dat er zonder uitleg gestemd zou worden over dit voorstel van de coalitiepartijen. De staatssecretaris steunt dat voorstel in een brief, maar heeft nauwelijks oog voor de bezwaren van Kamerlid Wim-Jan Renkema.

Lees verder

Overheid moet eigen banenambitie handhaven

Wim-Jan Renkema

Mogen we het de overheid gemakkelijker maken om minder mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen? Het antwoord is wat GroenLinks betreft ‘nee’. De coalitie zag er wel brood in en speelde met de gedachte om daar zonder analyse van het ministerie van Sociale Zaken en een bijbehorend debat ruimte voor te geven. Gelukkig komen CDA, VVD, D66 en ChristenUnie daar nu op verzoek van Kamerlid Wim-Jan Renkema op terug.

Lees verder

GroenLinks-alternatief op kabinetsplan loonkorting levert 10 duizend banen op

Linda Voortman

Wat Kamerlid Linda Voortman betreft wordt het kabinetsplan waarbij mensen met een arbeidsbeperking onder het minimumloon moeten werken en geen pensioen opbouwen ingewisseld voor een alternatief van GroenLinks. Daarin behoudt deze groep zijn koopkrachten en pensioenrechten. Het GroenLinks-voorstel levert bovendien 10 duizend banen op, terwijl het kabinetsvoorstel voor loondispensatie helemaal niets doet voor de werkgelegenheid.

Lees verder