Nieuws gefilterd op Defensie

Diks: “Maak Defensie in Friesland twee weken fossielvrij”

Defensie in Friesland moet twee weken lang zonder fossiele brandstoffen gaan werken. In 2018 als Leeuwarden|Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa is, wordt in Fryslân de unieke “Elfwegentocht” georganiseerd. Dan zullen tientallen bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties, scholen en dorpen twee weken lang zo min mogelijk of liefst geen fossiele brandstoffen, zoals benzine en kerosine, gebruiken. Kamerlid Isabelle Diks wil dat het kabinet bekijkt hoe ook de luchtmachtbasis in Leeuwarden aan dit bijzondere project mee kan doen. Naast bijvoorbeeld experimenten met nieuwe alternatieven voor vliegtuigbrandstoffen, kan ook het defensiepersoneel hieraan bijdragen door zich twee weken lang zonder fossiele brandstof te vervoeren.

Lees verder

Spreektekst Van Ojik missie ISIS

Bram van Ojik

GroenLinks geeft steun aan de Nederlandse bijdrage aan de strijd tegen ISIS. De internationale gemeenschap heeft de plicht burgers te beschermen en de ongekend wrede opmars van ISIS te stoppen. Daar hoort militaire inzet helaas bij, zei Bram van Ojik vandaag in de Tweede Kamer. Wel benadrukte hij dat militaire actie  alleen succesvol kan zijn als die is ingebed in een langetermijnprogramma van niet-militaire maatregelen, zoals diplomatieke inspanningen, ontwikkelingssamenwerking en humanitaire hulp. Lees hier de bijdrage van Van Ojik aan de plenaire afronding van het debat in de Tweede Kamer.

Lees verder

GroenLinks steunt Nederlandse deelname aan de strijd tegen ISIS

GroenLinks steunt de voorgenomen Nederlandse deelname aan de internationale strijd tegen ISIS. De internationale gemeenschap heeft de plicht burgers te beschermen en moet daarom al het mogelijke doen om de opmars van ISIS en de ongekende wreedheid waarmee deze gepaard gaat, te stoppen.

Lees verder

Opmars IS moet gestopt worden

De internationale gemeenschap moet al het mogelijke doen om de opmars van de Islamitische Staat (IS) en de wreedheid waarmee deze opmars gepaard gaat, te stoppen. Dat zei Bram van Ojik vandaag in het Kamerdebat over IS. Wel benadrukte hij dat militaire actie tegen IS in alle gevallen gepaard moet gaan met een langetermijnprogramma van niet-militaire maatregelen.

Lees verder