Nieuws gefilterd op discriminatie

GroenLinks: kabinet moet pilot stopformulieren starten

De onterechte aanhouding van rapper Typhoon vorige week staat helaas niet op zichzelf. Vandaag debatteert de Tweede Kamer over discriminatie. GroenLinks zal via een motie het kabinet vragen zo snel mogelijk een pilot met stopformulieren te starten waarop agenten moeten aangeven waarom ze iemand staande houden. In Spanje en Engeland blijken stopformulieren een effectief midden om discriminatie door de politie tegen te gaan.

Lees verder

Politie moet pilot starten met stopformulieren

Etnisch profileren door de politie moet stoppen. GroenLinks zal een motie indienen voor invoering van 'stopformulieren'. Hierop moeten agenten aangeven waarom ze iemand staande houden. Ervaringen in het buitenland laten zien dat stopformulieren deze vorm van discriminatie effectief tegengaan.

Lees verder

Kies voor anti-terreurmaatregelen die werken, niet voor maatregelen die onze vrijheid inperken

Charlie-demonstratie in Brussel

Terrorisme is een aanslag op onze vrijheden, het is een extreme poging om haat te zaaien in onze samenlevingen. We strijden dus juist tegen dit terrorisme door pal te blijven staan voor al onze vrijheden, aldus Europarlementariër Judith Sargentini. Na de aanslagen in Parijs gaat natuurlijk de discussie over het voorkomen van radicaliseren en het voorkomen van deze aanslagen. Ons antwoord: We moeten de bestaande anti-terreurmaatregelen veel effectiever inzetten en ons niet laten verleiden tot het nemen van maatregelen die onze vrijheid inperken.

Lees verder