Nieuws gefilterd op Eerste Kamer

Marijke Vos naar Raad van State, Harmen Binnema volgt haar op als Eerste Kamerlid

Marijke Vos

Vandaag heeft het kabinet besloten om GroenLinks-Eerste Kamerlid Marijke Vos per 1 oktober voor te dragen als lid van de Afdeling Advisering van de Raad van State. De beëdiging door de Koning vindt plaats op dinsdag 25 september, waarna Marijke op 1 oktober haar Kamerlidmaatschap zal neerleggen. Zij wordt in de Senaat opgevolgd door de eerstvolgende op de lijst Harmen Binnema (39).

Lees verder

GroenLinks krijgt steun voor kabinetsvisie op nieuwe vormen van directe democratie

De Eerste Kamer heeft het Kabinet gevraagd na het afschaffen van het raadplegend referendum zich wel in te zetten voor nieuwe vormen van directe democratie ter versterking van ons parlementaire stelsel. Een aangenomen motie van GroenLinks vraagt het kabinet een visie te ontwikkelen. Tijdens het debat over de Wet raadgevend referendum in te trekken, kreeg GroenLinks hiervoor steun van de kamer. 

Lees verder

Raad van Europa: door deals met derde landen rechten vluchtelingen vaak geschonden

Hek

Deals met derde landen over asielzoekers leiden tot ernstige mensenrechtenschendingen. Dit stelt het parlement van de Raad van Europa in een resolutie die is opgesteld door rapporteur en GroenLinks-Eerste Kamerlid Tineke Strik. Europese landen hebben te weinig oog voor de bescherming van vluchtelingen elders. Dit blijkt uit de deals die worden gesloten met landen die bij lange na niet voldoen aan eisen onder het Vluchtelingenverdrag.

Lees verder

Aangenomen hackwet maakt te grote inbreuk op onze privacy

De opsporingsinstanties mogen straks, zonder dat verdachten het doorhebben, meeluisteren via de laptopmicrofoon, meekijken via de webcam, screenshots maken en toetsaanslagen vastleggen. Dit hacken gaat mogelijk zijn op alle te hacken apparaten, die nu bestaan en in de toekomst nog gaan komen. Het is duidelijk dat meekijken met alle apparaten in huis of de auto, niet alleen veel informatie oplevert over de verdachten, maar ook over huisgenoten, familie en kennissen.

Lees verder

Pagina's