Nieuws gefilterd op Emancipatie en vrouwenrechten

“Maak religieuze scheiding wettelijk mogelijk”

Burgerlijk huwelijken kunnen worden ontbonden, ook als één van de partners dat niet wil. Dit moet ook mogelijk worden bij religieuze huwelijken, vinden Kamerleden Kathalijne Buitenweg en Madeleine van Toorenburg (CDA). Zij willen dat dit wettelijk geregeld wordt. Nu is dat nog niet het geval.

Lees verder

Internationale vrouwendag: Jullie kunnen helpen

Jesse Klaver en de andere kandidaat-Kamerleden

Vroeger begreep ik het niet goed. Als mijn moeder zich keerde tegen traditionele rolpatronen. Ik dacht: als vrouwen hun leven echt anders willen leiden, dan doen ze dat toch gewoon? Totdat ik ouder werd. Ik zag getalenteerde vrouwen achterblijven, ergens op hun weg naar de top, en ik zag middelmatige mannen toch naar boven komen.

Lees verder

Daarom internationale vrouwendag

Vrouwenemancipatie is niet af. Hoewel er veel is bereikt en vrouwen onafhankelijker zijn dan ooit, blijven er grote verschillen tussen vrouwen en mannen wat betreft economische zelfstandigheid, carrièrekansen en ervaringen met bijvoorbeeld seksueel geweld. Ook in Nederland.

Daarom is internationale vrouwendag nog altijd heel belangrijk en strijdt GroenLinks als emancipatiepartij voor gelijke rechten en de versterking van de positie van vrouwen in onze maatschappij.

Lees verder

Hervormingen zorg hebben negatief effect op vrouwenemancipatie

Goede zorg gaat om mensen

De hervorming van de zorg heeft een negatief effect op de arbeidsparticipatie van vrouwen. Dat zegt Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet vandaag in een Kamerdebat over decentralisatie van de zorg. Door de grote bezuinigingen zal er flink meer mantelzorg verleend moeten worden. Die extra taken zullen met name neerkomen bij vrouwen, verwacht Ellemeet.

Lees verder