Nieuws gefilterd op Europa

Milieucommissie scherpt Europese klimaatstrategie aan

Europese milieucommissie wil de Europese doelstelling voor het terugdringen van CO2-uitstoot voor 2030  ophogen van min 40 procent naar min 55 procent. Daarmee reageert de commissie op de langetermijnstrategie van de Europese Commissie voor een Europese CO2-neutrale economie. 

Lees verder

Eickhout smeedt Europees akkoord voor schone vrachtwagens, ondanks Duitse tegenwerking

“Ondanks forse tegenwerking van de Duitse regering zetten we een flinke stap om ook de transportsector in Europa een stuk klimaatvriendelijker te maken.” Na een nacht onderhandelen heeft Europarlementariër Bas Eickhout vanochtend vroeg een akkoord bereikt met de EU-landen over het terugdringen van de CO2-uitstoot door vrachtwagens. Die sector had tot nu toe nog geen uitstootlimieten.

Lees verder

Milieucommissie Europarlement stemt voor fikse vergroening landbouwbeleid

Koeien

“Het Europees landbouwbeleid moet vele malen groener. Publiek geld moet naar publieke taken gaan. Het beleid hoort in het teken komen te staan van biodiversiteit, dierenwelzijn en het bestrijden van klimaatverandering,” aldus Europarlementariër Bas Eickhout. Donderdag zette de milieucommissie van het Europees Parlement een stap in die richting gezet tijdens een stemming over de herziening van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Eickhout schreef de voorstellen.

Lees verder

Controversiële update van het digitaal auteursrecht stap dichterbij

De vrijheid van het internet staat ernstig op de tocht. Na onderhandelingen tussen de Europese Commissie, Europese Ministers en het Europees Parlement blijven de controversiële plannen voor een uploadfilter en linkbelasting overeind. Een zorgelijke ontwikkeling, vindt GroenLinks. Het nieuws is een stap achteruit voor de vrijheid van meningsuiting online.

Lees verder

GroenLinks geeft geen steun aan handelsverdrag met Singapore met meer macht voor multinationals

containtership

“Dit handels- en investeringsverdrag met Singapore geeft multinationals extra macht om onze democratie en regels in het algemeen belang onder druk te zetten.” Europarlementariër Bas Eickhout stemde tegen het verdrag en is verbaasd dat een meerderheid van het Europees Parlement wel – kritiekloos – instemde. “Wat we nodig hebben is juist meer plichten voor bedrijven om zich aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheden te houden.”

Lees verder

Pagina's