GroenLinks vraagt Blok om Israëlische ambassadeur te ontbieden over geweld in Gaza

GroenLinks vraagt minister Blok om de Israëlische ambassadeur te ontbieden vanwege het buitensporige geweld in de Gazastrook.

Zeker 58 Palestijnen zijn maandag om het leven gekomen nadat het Israelische leger met scherp op demonstranten heeft geschoten. Ook vielen er meer dan duizend gewonden.

GroenLinks Tweede-Kamerlid Bram van Ojik: “Minister Blok moet vandaag nog de Israëlische ambassadeur ontbieden. Het buitensporige geweld dat wordt gebruikt tegen ongewapende Palestijnse demonstranten moet zo snel mogelijk tot een eind komen. GroenLinks vraagt een duidelijker positie van het kabinet ten opzichte van het Israëlisch handelen.’

Minister Blok heeft gesteld het geweld in Gaza “zeer aangrijpend” te vinden, en dat er gisteren “wel heel veel doden zijn gevallen.” GroenLinks vraagt de minister een scherpere veroordeling uit te spreken.

GroenLinks vraagt de minister van Buitenlandse Zaken daarnaast om een brief over het buitensporige geweld in Gaza en de mogelijke reactie van de Europese Unie erop.