Nieuws gefilterd op Hoger onderwijs

GroenLinks positief over extra investeringen in kwaliteit onderwijs

GroenLinks is positief over de extra investeringen in het hoger onderwijs die door het ministerie van Onderwijs bekend zijn gemaakt. Groenlinks-Tweede Kamerlid Rik Grashoff: ‘Het geld gaat naar kleinschaliger onderwijs, meer docenten en betere begeleiding. Dit was een belangrijke eis van GroenLinks. De studenten en docenten moeten de kwaliteitsimpuls gaan merken.’

Lees verder

Behoud kleinschalige studies: geef studenten en docenten meer zeggenschap

GroenLinks-Tweede Kamerlid Rik Grashoff vindt dat kleinschalige studies niet zomaar mogen verdwijnen. Studenten en docenten moeten daarom een belangrijke stem krijgen in de besluiten over deze studies. Grashoff: “Adviesrecht voor medezeggenschapsorganen is te mager. Dat moet een instemmingsrecht worden. Een studie sluiten is onomkeerbaar. Als studies die uniek zijn in Nederland verdwijnen, leidt dat tot culturele en intellectuele verarming. Dat is doodzonde.” 

 

Lees verder

Geen extra toelatingseisen rekenen voor vervolgonderwijs

Instellingen in het middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs mogen geen extra toelatingseisen stellen op het gebied van rekenvaardigheden. De Tweede Kamer nam vandaag een motie van GroenLinks en de PvdA van die strekking aan. Volgens Tweede Kamerlid Jesse Klaver is dat nodig om de toegankelijkheid van het onderwijs te waarborgen.

Lees verder