Jesse Klaver één van de duurzaamste Nederlanders

Jesse Klaver is verkozen tot een van de duurzaamste Nederlanders in de jaarlijkse Duurzame 100-lijst van dagblad Trouw. Klaver is met zijn 12de plek de hoogste nieuwkomer op de lijst.

Klaver kreeg zijn uitverkiezing mede vanwege zijn initiatief, samen met Diederik Samsom van de PvdA, voor de Klimaatwet. Deze wet wordt waarschijnlijk binnenkort behandeld. De Klimaatwet stelt harde klimaatdoelstellingen vast die gehaald moeten worden en wil regelen dat ieder jaar een klimaatbegroting op Prinsjesdag wordt gepresenteerd. Bij de afgelopen Algemene Politieke Beschouwingen in de Tweede Kamer liep Klaver al vooruit op deze trend door, net als vorig jaar, een eigen klimaatbegroting in te dienen.

Ook wordt Klaver geroemd om zijn motie in 2015 die eiste dat het kabinet nog in 2016 extra klimaatmaatregelen moet nemen om te voldoen aan de uitspraak van de rechter in de klimaatzaak van actiegroep Urgenda, zijn keuze om zijn steun voor kabinetsplannen voor belastingherziening te verbinden aan de eis van vergroening en voor zijn pleidooi bij De Wereld Draait Door om minder vlees te eten.

Naast Klaver haalden ook Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren (nummer 88) en wethouder in Utrecht Lot van Hooijdonk (nummer 33) de lijst van duurzaamste Nederlanders.