Nieuws gefilterd op Middelbaar beroepsonderwijs

Voer titels in voor mbo-studenten

Het Nederlandse mbo levert vakmensen die onze samenleving draaiende houden. Om onze loodgieters, kappers of automonteurs de waardering te geven die ze verdienen, wil GroenLinks-Kamerlid Zihni Özdil dat Nederland titels gaat toekennen aan afgestudeerde mbo’ers.

Lees verder

Geen extra toelatingseisen rekenen voor vervolgonderwijs

Instellingen in het middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs mogen geen extra toelatingseisen stellen op het gebied van rekenvaardigheden. De Tweede Kamer nam vandaag een motie van GroenLinks en de PvdA van die strekking aan. Volgens Tweede Kamerlid Jesse Klaver is dat nodig om de toegankelijkheid van het onderwijs te waarborgen.

Lees verder

Maak diploma niet afhankelijk van rekentoets

Onderwijs

Volgend schooljaar telt de rekentoets voor het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs mee voor het behalen van je diploma. GroenLinks is tegen de invoering van de rekentoets omdat het rekenen een onevenredig grote rol geeft in het onderwijs. Het wel of niet kunnen rekenen dreigt "een soort veto voor je toekomst," te worden, zegt Tweede Kamerlid Jesse Klaver. Ook in het onderwijsveld is veel kritiek op de rekentoets.

Lees verder