Nieuws gefilterd op Onderwijs

GroenLinks, SP en PvdA in actie voor onderwijs Zeeuws-Vlaanderen

Vandaag verscheen een advies over de toekomst van het onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen. Aanleiding was het mogelijk verdwijnen van een middelbare school in Oostburg, waardoor leerlingen per dag tot vier uur zouden moeten reizen om onderwijs te kunnen volgen. Uitwijken naar België is het alternatief. GroenLinks, de SP en de PvdA vinden het onacceptabel wanneer grote delen van Zeeuws-Vlaanderen straks aangewezen zijn op België voor onderwijs in de buurt en pleiten voor een extra investering in onderwijs voor Zeeuws-Vlaanderen.

Lees verder

GroenLinks waakt voor neoliberale vermarkting van kennis bij internationalisering hoger onderwijs

Ruard Ganzevoort

De Nederlandse wetenschap is in de meeste vakgebieden sterk internationaal georiënteerd en ook het hoger beroepsonderwijs kijkt in toenemende mate over de grenzen. Het kabinet wil het nu mogelijk maken voor Nederlandse instellingen om onderwijs aan te bieden op een buitenlandse vestiging. Wie profiteert er uiteindelijk van het aanbieden van Nederlands onderwijs in het buitenland? GroenLinks waakt voor een vorm van kennisimperialisme.

Lees verder

Dring private bijlessen terug

GroenLinks verzet zich tegen de toenemende privatisering van het onderwijs. Op initiatief van GroenLinks en PvdA is er vandaag een rondetafelgesprek met experts om na te denken over hoe de bijlesindustrie in Nederland kan worden teruggedrongen. 

Lees verder

Vier vragen over de Moderne Middenschool

Misschien heb je gehoord dat GroenLinks een moderne middenschool wil? Hier 4 vragen en antwoorden over wat dat betekent. De plannen maken deel uit van het concept-verkiezingsprogramma, dat onze lijsttrekker Jesse Klaver aanstaande dinsdag zal presenteren in een afgeladen volle Melkweg in Amsterdam.

Lees verder

Pagina's