Nieuws over Bart Snels

GroenLinks: Informeer Tweede Kamer niet via krant

GroenLinks Tweede Kamerlid Bart Snels stelt vragen aan premier Rutte over het informeren van de Tweede Kamer door het Kabinet. Het lijkt een gewoonte te worden dat  de media eerder op de hoogte worden gesteld van nieuws, onderzoeken en rapporten dan de Tweede Kamer.

Lees verder

Onderzoek naar belastingdeals onduidelijk en incompleet

Staatssecretaris van Financiën Menno Snel heeft de resultaten bekend gemaakt van een intern onderzoek naar belastingdeals met multinationals, de zogenaamde rulings. GroenLinks Tweede Kamerlid Bart Snels is niet tevreden met het resultaat: ‘Het is onbekend hoeveel inhoudelijke fouten er precies zijn gemaakt, we weten niet om welke bedrijven het gaat en ook niet om hoeveel geld. De Nederlandse belastingbetaler heeft recht op transparantie, want keer op keer blijken de rulings niet te kloppen. Het is oneerlijk dat gewone mensen meer belasting betalen dan grote bedrijven en daarom moet de hele waarheid boven tafel.’

Lees verder

GroenLinks wil opheldering over risico’s bankenstelsel

Er moet snel duidelijkheid komen over het schaduwbancaire stelsel, waarin veelal ondoorzichtige transacties tussen banken plaatsvinden. Deze markt, waarin vele duizenden miljarden euro’s per jaar omgaan, wordt nauwelijks gecontroleerd door toezichthouders, bleek deze week uit een artikel in de Groene Amsterdammer. Kamerlid Bart Snels stelt Kamervragen aan minister Dijsselbloem van Financiën.

Lees verder