Nieuws over Linda Voortman

GroenLinks-alternatief op kabinetsplan loonkorting levert 10 duizend banen op

Linda Voortman

Wat Kamerlid Linda Voortman betreft wordt het kabinetsplan waarbij mensen met een arbeidsbeperking onder het minimumloon moeten werken en geen pensioen opbouwen ingewisseld voor een alternatief van GroenLinks. Daarin behoudt deze groep zijn koopkrachten en pensioenrechten. Het GroenLinks-voorstel levert bovendien 10 duizend banen op, terwijl het kabinetsvoorstel voor loondispensatie helemaal niets doet voor de werkgelegenheid.

Lees verder

GroenLinks, PvdA en SP komen met wet om sociale woningbouw te beschermen

GroenLinks, PvdA en SP willen wettelijk vastleggen dat het aantal sociale huurwoningen in Nederland tenminste op peil blijft. De partijen presenteren daartoe vandaag een initiatiefwetsvoorstel. De nieuwe wet garandeert dat er in gemeenten altijd tenminste evenveel nieuwe sociale huurwoningen bij moeten komen, als er gesloopt of verkocht worden. Dit is nodig om voldoende betaalbare huurwoningen voor mensen met een kleine beurs beschikbaar te houden.

Lees verder

GroenLinks wil einde aan ‘zoek-het-maar-uit’ periode voor kwetsbare jongeren

Wanneer jongeren zich nu melden voor een uitkering moeten zij verplicht vier weken wachten voordat ze geld krijgen. Deze zogenaamde ‘zoekperiode’ is bedoeld om mensen te stimuleren eerst zelf een baan of opleiding te vinden. GroenLinks wil een einde aan deze ‘zoek-het-maar-uit’ periode voor kwetsbare jongeren. Omdat sommige van deze jongeren simpelweg meteen geholpen moeten worden.

Lees verder

GroenLinks: maak kinderen topprioriteit

Één op de negen kinderen in Nederland leeft in armoede. De gevolgen hiervan zijn groot: de kinderen ervaren stress, kunnen moeilijker meekomen op school en hebben daardoor een achterstand op hun leeftijdsgenootjes. GroenLinks wil dat kinderen die in armoede opgroeien een eerlijke kans krijgen in het leven. Daarom doet Linda Voortman drie voorstellen.

Lees verder

Pagina's