Nieuws over Suzanne Kröger

Veelplegeraanpak voor milieucriminelen nodig

Suzanne Kröger

De kans dat bedrijven die een milieudelict begaan dat vaker doen is groot. De handhaving schiet te kort, de pakkans is klein en de boete laag. De maatschappelijke kosten van de milieudelicten zijn vaak hoog; het brengt de leefomgeving van mensen in gevaar en het verwijderen van giftige stoffen uit bodem en water kost veel geld. GroenLinks wil daarom dat er voor bedrijven die meerdere malen de milieuregels overtreden, een veelplegeraanpak komt. 

Lees verder

Vervoersarmoede: niet naar je sollicitatiegesprek omdat de bus te duur is

Uit onderzoek van de WRR blijkt dat vervoersarmoede voor veel mensen een groot probleem is. Het gaat dan om mensen die geen geld hebben voor een auto, maar ook slecht toegang tot OV omdat er geen bus komt in de buurt of omdat het simpelweg te duur is. Dat is problematisch omdat het in de weg zit bij het vinden van werk, het reizen naar werk of het onderhouden van sociale contacten. Iemand die bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek heeft in een andere stad heeft niet genoeg geld om de trein te betalen. Of een oudere in een buitengebied kan niet met het OV naar zijn ziekenhuisafspraak. Dat leidt tot uitsluiting. GroenLinks dient daarom een voorstel in om vervoersarmoede mee te nemen in beleid.

Lees verder

GroenLinks blij met slaaptrein in Nederland

De NS en de Oostenrijkse spooraanbieder OBB willen de Duitse slaaptrein doortrekken naar Amsterdam. In februari nam de Tweede Kamer een motie aan van GroenLinks om Nederland weer te laten aansluiten bij het Europese netwerk van slaaptreinen.

Lees verder