School, kinderopvang, sport en buurthuis onder één dak in Foxhol

Binnenkort gaat de bouw van het Multi Functioneel Centrum (MFC) in Foxhol, Groningen van start. Dit MFC zorgt voor betere sociale voorzieningen in Foxhol. Een groot winstpunt is volgens Ger Zuiderveen van GroenLinks Hoogezand-Sappemeer dat het MFC een heel energiezuinig en milieubewust karakter krijgt.

De komst van het MFC in Foxhol heeft door de kredietcrisis en een zorgvuldige voorbereiding lang op zich laten wachten, maar binnenkort gaat dan toch de schop de grond in. GroenLinks Hoogezand-Sappemeer is hier zeer content mee.

Sociaal en duurzaamDat de nieuwe school een plek krijgt in het MFC, betekent een flinke impuls voor het onderwijs. Het ontmoetingscentrum in het MFC komt ten goede aan alle bewoners van Foxhol. Door de combinatie van onderwijs, sport, jeugdwerk, peuterspeelzaal en dorpshuis versterkt het MFC de sociale structuur in het Groninge dorp.

Ger Zuiderveen prijst de aandacht voor de duurzaamheid van het MFC en hoopt dat die navolging krijgt bij andere ontmoetingscentra.

"In de bouw van het centrum aan de Pleiaden bijvoorbeeld liggen de kansen voor het grijpen. Wanneer de gemeente nu extra investeert om milieuvriendelijk te bouwen, dan wordt dit in een tiental jaren vanzelf terugverdiend door de lagere gasnota. Deze vorm van nieuwbouw speelt in op een duurzame toekomst. Zo’n centrum gunnen we alle inwoners van Hoogezand-Sappemeer."

GroenLinks zal de komende jaren nog veel van zich laten horen om van Hoogezand-Sappemeer een energieneutrale gemeente te maken.