Stagiair(e) gezocht voor Senaatsfractie (20 uur per week)

De Senaatsfractie van GroenLinks is op zoek naar een stagiair(e) voor twintig uur per week ter ondersteuning van de politieke werkzaamheden. Tineke Strik draagt begin juni het fractievoorzitterschap over aan Paul Rosenmöller, waarna GroenLinks hoogstwaarschijnlijk met een team van negen senatoren van start zal gaan.

De stage loopt van begin september 2019 tot begin juli 2020. De werkdagen in Den Haag zijn altijd op dinsdag en vaak op maandag, behalve tijdens de recessen (schoolvakanties).

Wat ga je doen?

Volgen van het wetgevingsproces van wetsvoorstellen binnen specifieke portefeuilles;

  • Ondersteuning van de senatoren met schriftelijke vragen aan bewindspersonen en het schrijven van spreekteksten;
  • Ten aanzien van specifieke dossiers inventariseren van voortraject via Tweede Kamerfractie en Eurofractie;
  • Ondersteuning van communicatieve werkzaamheden van de fractie;
  • Signaleren van publicitaire kansen en schrijven van artikelen en sociale media-uitingen op de kanalen van de senatoren en GroenLinks;
  • Het organiseren van bijeenkomsten voor inhoudelijke uitdieping van onderwerpen, zoals expertbijeenkomsten en jaarlijkse conferenties;
  • Organisatorisch voorbereiden van de wekelijkse fractievergaderingen;
  • Eventueel ondersteunen van de senatoren bij hun interparlementaire werkzaamheden voor bijvoorbeeld de Raad van Europa in Straatsburg.

Wie zoeken wij?

Je bent een leergierige en flexibele stagiair(e), die in het jaar 2019/2020 ingeschreven staat bij een hogeschool of universiteit met een passie voor politiek. Je voelt je over het algemeen goed thuis bij de standpunten en voorstellen van GroenLinks, een lidmaatschap is geen voorwaarde. Je kunt analytisch denken, jezelf goed uitdrukken en op een aansprekende, begrijpelijke en goed onderbouwde manier een tekst opbouwen. Je bent initiatiefrijk en legt snel contacten en vindt het geen probleem om af en toe in het weekend te werken.

Wat bieden wij?

Een uitdagende stage in het hart van het politieke machtscentrum van Nederland. Een goede stagevergoeding, die wordt doorbetaald tijdens de recessen. Je werkt in nauwe samenwerking met de fractiemedewerker en senatoren.

Meer informatie?

Voor informatie over de stage en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de fractiemedewerker van de Eerste Kamerfractie van GroenLinks Michiel Philippart via 0031625036874 (m.philippart@eerstekamer.nl)

Schriftelijke reacties, bestaande uit een motivatiebrief en een CV, ontvangen wij graag uiterlijk 20 mei 2019. Deze kun je per mail sturen aan: Michiel Philippart (m.philippart@eerstekamer.nl) onder vermelding van ‘stagevacature’. Als je wordt uitgenodigd voor een gesprek, dan zal dat op 28 mei 2019 zijn in de Eerste Kamer.