Nieuws van Bas Eickhout

Eickhout krijgt steun voor vergroening van financiële sector

“Duurzame investeringen zijn hard nodig om de klimaatdoelen van Parijs te halen. De financiële sector kan daarin niet achterblijven”, zegt Europarlementariër Bas Eickhout. Donderdag stemde een meerderheid van het Europees Parlement in met de plannen van Eickhout om de financiële sector te vergroenen.

Lees verder

Dieselgate: 40 miljoen foute dieselauto's op de weg

Dieselgate

“Bijna vier jaar nadat het dieselgate-schandaal losbarstte, rijden naar schattingen nog steeds ruim 40 miljoen dieselauto’s rond die niet aan de normen voldoen”, concludeert GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout. Het Europees Parlement nam vandaag daarom een resolutie aan waarin het flinke kritiek uit op de te soepele opstelling van de Europese Commissie in het dieselgate-schandaal.

Lees verder

Europa moet zich niet door Trump handelsakkoord in laten chanteren

“Trump stapte uit het klimaatakkoord van Parijs en dreigt Europa met hoge importtarieven. Het is onwenselijk dat de Europese Unie onder deze omstandigheden onderhandelingen begint met de Verenigde Staten over een nieuw handelsakkoord”, stelt Europarlementariër Bas Eickhout. Het Europees Parlement steunde vandaag het voorstel van GroenLinks om het voorgestelde onderhandelingsmandaat van de Europese Commissie te verwerpen.

Lees verder

Europese deal om het dumpen van scheepsafval tegen te gaan

Plasticflesjes in water

De nieuwe wetgeving over scheepsafval is een feit. Tijdens een laatste stemming bekrachtigde het Europees Parlement vandaag de voorstellen. Europarlementariër Bas Eickhout was betrokken bij de totstandkoming: “Deze wetgeving zorgt ervoor dat schepen geen financiële prikkeling meer hebben om afval in zee te dumpen. Een fantastische stap in de strijd tegen de plastic soep in onze zeeën.”

Lees verder

Pagina's