Nieuws van Kees Vendrik

Kees Vendrik nieuw lid Rekenkamer

De Tweede Kamer heeft oud-Tweede Kamerlid Kees Vendrik (GroenLinks) voorgedragen als lid van de Algemene Rekenkamer. Dat bleek na een schriftelijke stemming over de voordracht aan het kabinet. Vendrik kreeg 117 van de 142 uitgebrachte stemmen. Vendrik was parlementariër van 1998 tot 2010.

Lees verder

Meerderheid voor GroenLinks-wet tegen kolencentrales

Het wetsvoorstel van GroenLinks om de bouw van nieuwe kolencentrales in Nederland tegen te houden, kan rekenen op een meerderheid in de Tweede Kamer. Vandaag spraken ook PvdA, SP, D66 en de ChristenUnie hun steun uit op een campagnebijeenkomst van Greenpeace (de Partij van de Dieren deed dat al eerder). GroenLinks wil het voorstel door de huidige Kamer laten afhandelen.

Lees verder

Initiatiefwet GroenLinks houdt bouw nieuwe kolencentrales tegen

De Tweede Kamer debatteert woensdagmiddag over een initiatiefwet van GroenLinks die de bouw van nieuwe kolencentrales in Nederland moet tegenhouden. GroenLinks-Tweede Kamerlid Kees Vendrik, indiener van de wet, stelt voor om de belasting op het gebruik van steenkool flink te verhogen, zodat het voor energiebedrijven onrendabel wordt om in ouderwetse kolencentrales te investeren.

De definitieve stemming over de initiatiefwet zal pas na de verkiezingen plaatsvinden.

Lees verder

Steun aan Griekenland is onvermijdelijk

Volgens GroenLinks-Kamerlid Kees Vendrik is het onvermijdelijk dat Nederland de noodlening van 4,7 miljard euro aan Griekenland gaat verlenen, om een monetaire crisis te voorkomen. Ook wordt het volgens hem tijd dat de financiële sector zelf een bijdrage gaat leveren door uitstaande leningen aan Griekenland te verlengen. De Tweede Kamer debatteert morgen over de Nederlandse bijdrage aan de financiële steun voor Griekenland.

Lees verder

Kees Vendrik: "Rechts kan niet rekenen"

CDA en VVD moeten niet klagen over het CPB. Hun bezuinigingsplannen zijn gewoon niet reëel. Dat zegt GroenLinks-Kamerlid Kees Vendrik vandaag in een opiniestuk in de Volkskrant.

Iedereen met kennis van zaken had in één oogopslag kunnen zien dat de bezuinigingsplannen van CDA en VVD op drijfzand berusten. Hoe kan Balkenende als zelfbenoemd kampioen staatsschuldaflossing roepen dat er in 2015 geen tekort meer is, als hij niet weet hoe hij 18 miljard aan bezuinigingen moet realiseren?

Lees verder

Pagina's