Nieuws van Liesbeth van Tongeren

Gasloze nieuwbouw nieuwe norm

Vandaag dient Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren een initiatiefwet in die de huidige aansluitplicht op het gasnet voor nieuwbouwwoningen uit de wet haalt.  Van Tongeren stelt dit vandaag voor bij een debat over energiedoelen bij woningbouwcoöperaties.

Lees verder

Kamervragen over VN-klimaatrapport

GroenLinks-Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren wil dinsdag mondelinge vragen stellen aan staatssecretaris Mansveld over het klimaatrapport van het VN-klimaatpanel IPCC dat vandaag verscheen. Het invloedrijke rapport beschrijft dat het mogelijk is om de opwarming van de aarde te beperken, maar dat daarvoor de CO2-uitstoot nu snel en scherp moet worden beperkt. Anders dreigt een "klimaatnaheffing", zegt Van Tongeren.

Lees verder

Kies de zon

GroenLinks-Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren en de Amsterdamse gemeenteraadskandidaat Jasper Groen presenteren het manifest Kies de zon

Het is weer lente. De zon schijnt en levert dagelijks zoveel energie dat we de totale energiebehoefte op aarde er negenduizend keer mee kunnen vervullen. Maar dan moeten we die energie wel gebruiken. Gelukkig stijgt het aantal zonnepanelen in de wereld elke dag. Ook in Nederland liggen op steeds meer daken zonnepanelen. Mensen leggen ze op hun eigen dak of werken in groepen samen om panelen op de school of de sporthal te leggen. Helaas is minister Kamp een sta-in-de-weg. Om de belangen van de grote fossiele-energiebedrijven te beschermen werpt hij ingewikkelde blokkades op die het mensen en bedrijven moeilijk maken de schone zonne-energie te winnen. Terwijl de oplossing zo simpel is: CO2-belasting.

Lees verder

Vragen GroenLinks hebben succes, Kamp kondigt nu interim regeling aan voor gezinnen in acute nood vanwege Groningse aardbevingen

op 23 januari 2014

Schultz moet terugkomen op weigering helmplicht

GroenLinks wil dat minister Schultz terugkomt op haar weigering een helmplicht in te voeren voor scooterrijders. Fietsers voelen zich vaak onveilig op de fietspaden door de hardrijdende scooters. Gemeenten moeten scooters naar de rijbaan kunnen verwijzen. Dat maakt fietspaden veiliger. Minister Schultz moet daarom een helmplicht voor scooterrijders invoeren zodat scooters veilig de weg opkunnen. Als zij dit blijft weigeren overweegt Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren zelf een initiatiefwet te maken.

Lees verder

Pagina's