Terugblik: Meetup Generatiepact

Wat een fijne avond was het! Een drukbezochte Meetup in Den Haag over het generatiepact. Kon je er niet bij zijn of ben je gewoon benieuwd of je op de foto staat? Lees snel verder!

"Je moet niet de ambitie hebben om verkiezingen te winnen door mensen tegen elkaar op te zetten," zei Jesse Klaver in zijn speech. "Uiteindelijk komt het neer op je kunnen inleven in elkaar. Dat klinkt abstract, maar eigenlijk is het vrij simpel. Al die keren dat je de behoefte hebt om te klagen over babyboomers of ouderen vul dan voor ouderen eens in: je ouders of je grootouders. Op al die momenten dat je misschien als oudere denkt: die jongeren kunnen wel voor mij betalen. Vul dan eens je kinderen of je kleinkinderen in. Test dan eens bij jezelf of je dezelfde mening hebt."

Kijk de complete speech terug op Facebook.

Met het generatiepact wil Klaver een brug bouwen tussen jongeren en ouderen. Dat doet hij door te strijden voor de AOW van ouderen en tegen het minimumjeugdloon van jongeren. 

"We moeten samen werken aan een gedeelde toekomst."

Zo'n ruim 600 mensen, jong en oud, luisterden naar de speech en gingen daarna in gesprek met Klaver. 

Kom jij binnenkort ook langs op een Meetup? Op 24 oktober zijn we in Eindhoven, op 14 november in Rotterdam en 20 november in Utrecht. Meld je snel aan, want er zijn maar een beperkt aantal plekken!