Cathelijne Bouwkamp
Cathelijne Bouwkamp

Cathelijne Bouwkamp (22)

Advies van de kandidatencommissie: "De Arnhemse gemeenteraad kent Cathelijne Bouwkamp (44) als een optimistische en verbindende fractievoorzitter, die strategisch en standvastig opereert. Daarmee boekte ze successen haar inzet voor de bed, bad, brood voorziening en het beschermen van groene gebieden in de stad. Met haar aanstekelijke enthousiasme betrekt ze veel Arnhemmers weer bij de politiek. Naast haar raadswerk adviseert Cathelijne gemeenten en maatschappelijke organisaties over wonen, welzijn en zorg. "

Ik kies voor een land waar we solidair zijn met elkaar en samen werken aan verandering.

Van Arnhem naar het Binnenhof

Momenteel ben ik fractievoorzitter van GroenLinks in de Arnhemse gemeenteraad. Daar werk ik, samen met mijn fractie, hard om de groeiende ongelijkheid in de samenleving tegen te gaan en zet ik mij in voor een ambitieuze duurzaamheidsagenda. De afgelopen tijd heb ik hard ingezet op de bescherming van bedreigde stedelijke natuur.

Hier sta ik voor

Een eerlijke en solidaire samenleving die natuur beschermt en waarin duurzaam wordt geleefd. Die is binnen handbereik als we gebruik maken van de kansen en initiatieven die er zijn om Nederland duurzamer en socialer te maken. De politiek geeft het goede voorbeeld en neemt daarbij haar verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door het ruimhartig opnemen van vluchtelingen uit landen waar nu oorlog woedt.

Wetenswaardigheden

Ik ben in 1972 geboren in Nijmegen, opgegroeid in Noord-Brabant en heb gestudeerd in Amsterdam. Samen met mijn man en drie zonen woon ik in Arnhem. Na diverse banen vervuld te hebben in de culturele sector en manager te zijn geweest van een opleidingsinstituut werk ik nu als adviseur wonen. Mijn specialisme is sociale woningbouw en wonen met zorg. Daarnaast ben ik ook voorzitter van de Stichting Ubuntu 4 All Nederland die zich in Zuid-Afrika inzet voor kinderen in de townships, onder andere met een zeer succesvol programma tegen bendegeweld.