Volkert Vintges
Volkert Vintges

Volkert Vintges (31)

Advies van de kandidatencommissie: "Volkert Vintges (64) is een energieke verbinder met een kloppend hart voor duurzaamheid. Als directeur van de Gelderse Natuur- en Milieufederatie weet hij mensen voor zich te winnen en in beweging te brengen. Hij heeft veel concrete resultaten op zijn conto staan, waaronder het Gelders Energieakkoord. Een activist met oog voor het compromis. Volkert is aimabel, deskundig en oplossingsgericht."

"Oplossingen waar mensen weer energie van krijgen. Op 8 november zijn we voor de derde keer in één jaar gewaarschuwd. Laten we daar lering uit trekken."

Positief in het leven

Ik ben Volkert Vintges uit Nijmegen, samenwonend en twee volwassen kinderen. Als bioloog ben ik mijn halve leven al werkzaam in de milieubeweging. Nog anderhalf jaar en dan ga ik officieel met pensioen. Tijd om nog een nieuwe bijdrage te leveren aan een betere wereld. Omdat ik positief in het leven sta, is het glas bij mij meestal half vol, al kost me dat nu wel even moeite…

Op zoek naar een nieuwe aanpak

Na Oekraïne, Brexit en Trump, moet het roer om. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Dat onze kinderen het beter krijgen dan wij is niet meer vanzelfsprekend. Solidariteit is daarop het antwoord en niet ‘ieder voor zich’. Bestrijden van de tweedeling (o.a. de graaicultuur) en klimaatverandering (m.n. het Klimaatverdrag) zijn in mijn ogen dé topics waar we pal voor moeten staan, maar wel op zo’n manier dat mensen weer perspectief zien en enthousiast worden. Wij moeten weer energie brengen in de samenleving. Dat kunnen we echter niet alleen. Ik wil samen met GroenLinks andere (politieke) partijen hierbij betrekken. Van Greenpeace t/m de Voedselbank. Liefst van onderop, zoals ik ook met het BurgerWindpark Nijmegen-Betuwe heb bewezen. Er zit heel veel positieve energie in de samenleving, maar die moeten we wel weten aan te boren. Juist daaraan wil ik mijn steentje bijdragen. Om te beginnen in de verkiezingscampagne.