Marjoleine Snaas
Marjoleine Snaas

Marjoleine Snaas (39)

Advies van de kandidatencommissie: "Marjoleine is al meer dan tien jaar actief in Duiven als raadslid van GroenLinks. Met haar vasthoudendheid zorgde ze ervoor dat het nieuwe college geen streep kon trekken door de komst van vier windmolens. Ze staat met beide benen in het leven; ze werkt op een basisschool, doet aan mantelzorg en in haar vrije tijd is ze dierentuingids in Burgers Zoo."

"Ik ben ontwapenend, vrolijk, scherp."

Ik wil dat de landelijke politiek meer aandacht heeft voor de specifieke aandachtspunten van de (kleinere) gemeenten buiten de randstad. Op die manier, als klein radertje een rol spelen in het grotere geheel.

Ik ben Marjoleine Snaas, alleenstaande moeder van twee dochters, 10 jaar raadslid/fractievoorzitter voor GroenLinks in Duiven, 16 jaar vrijwillig dierentuingids in Burgers Zoo, administratief medewerkster op een basisschool/peuteropvang, Life coach maar vooral mens. In mijn ogen is iedereen in beginsel gelijk, we zijn allemaal mensen. Opkijken naar of neerkijken op doe ik niet aan. Basisrespect voor mens en natuur is iets wat voor mij vanzelfsprekend is.

Als dierentuingids probeer ik mensen te laten zien hoe mooi de natuur is, maar vooral hoe belangrijk die is voor ons overleven. Wat je niet kent ga je ook niet beschermen. Kennis over de wereld om je heen is voor iedereen belangrijk. Vooral voor kinderen (waar ook ter wereld) is het houden van een open blik naar de wereld van belang. Aan ons de taak om ieder kind de beste hulp te geven zodat ze kunnen uitgroeien tot wie ze echt zijn. Uiteindelijk zullen we er met z’n allen voor moeten zorgen dat deze wereld leefbaar blijft, er voor ieder mens op deze aarde een plek is waar het veilig is, men onderdak, schoon drinkwater en voedsel heeft. Als we beseffen dat het anders kan en daaraan ook willen meewerken gaat dat lukken. Ik ga ervoor!