Kevin van Oor
Kevin van Oor

Kevin van Oort (40)

Advies van de kandidatencommissie: "Kevin van Oort (29) is een geliefde politicus in zijn thuisgemeente Geertruidenberg. Op zijn 22e kwam hij met voorkeursstemmen in de raad en vier jaar later werd hij wethouder ruimtelijke ontwikkeling, duurzaamheid en jeugdzorg. In deze functies bouwde hij politieke ervaring op. In zijn eerdere werk voor de Kafkabrigade ging hij de strijd aan tegen bureaucratie. Kevin is vrijwilliger in de Rooms-Katholieke Kerk."

"Ik sta voor een ontspannen maatschappij, waarin we vooral in vertrouwen met elkaar samen kunnen leven."

Van Geertruidenberg naar het Binnenhof

Op 14 november 1987 werd Kevin van Oort geboren in Geertruidenberg, een oud vestingstadje aan de rand van de Biesbosch in het gemoedelijke Brabant. Na het behalen van zijn VWO diploma studeerde Kevin Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht. Daar studeerde hij af met de master Bestuur en Beleid. Tijdens zijn studie werd Kevin gemeenteraadslid, en een jaar later fractievoorzitter, voor GroenLinks in zijn thuisgemeente. Na zijn studie ging Kevin aan de slag via DisGover om de dienstverlening in de overheid te verbeteren en kwam hij later in dienst bij de Kafkabrigade om ten strijde te trekken tegen onnodige bureaucratie. Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2014, toen GL onder zijn lijsttrekkerschap een prachtig resultaat behaalde, werd hij op zijn 26e wethouder.

Hier staat Kevin voor

Volgens Kevin willen we in Nederland alles té goed met elkaar regelen. Dat beïnvloedt, soms onbedoeld, ons dagelijks leven. Laten we samen bepalen wat we écht belangrijk vinden, ons daar op richten en het overige meer op basis van vertrouwen met elkaar organiseren. Zo creëren we een meer ontspannen samenleving gestoeld op onze kernwaarden: sociaal, duurzaam en tolerant.

Wetenswaardigheden

Kevin werd al op zijn 22e raadslid in de gemeente Geertruidenberg om vervolgens vier jaar later al als wethouder zijn gemeente te besturen. In zijn vrije tijd zingt hij graag in een koor en is hij actief binnen de katholieke kerk als vrijwilliger. En uiteraard mag voor een Brabander de liefde voor carnaval niet ontbreken.