Formatie vastgelopen: Onze strijd voor verandering gaat door

Jesse Klaver: "We hebben er alles aan gedaan, maar het formeren is niet gelukt. De verschillen waren simpelweg te groot. En dat is heel erg jammer."

Terugkijken: Liveregistratie van de Meetup met Jesse Klaver.

Een eerlijker, duurzamer en empathischer Nederland. Dat was de inzet van GroenLinks in de onderhandelingen voor een nieuw kabinet. Dat is waarvoor we campagne hebben gevoerd.

We wisten van te voren dat de verschillen groot waren. Met name op het terrein van ongelijkheid, klimaat en vluchtelingen. We hebben oprecht geprobeerd er uit te komen met elkaar. Ik wil mijn collega's van VVD, CDA en D66 bedanken voor de open houding waarmee ze hebben geprobeerd de verschillen te overbruggen. Maar helaas is het niet gelukt.

Onze inzet was verandering. We willen de inkomensverschillen verkleinen, het meest ambitieuze klimaatbeleid en een humaan vluchtelingenbeleid. Op dat laatste bleken de inhoudelijke verschillen uiteindelijk te groot.

Onze strijd voor verandering gaat door. We zullen ons blijven inzetten voor een eerlijker, empathischer en menselijker Nederland. Of dat nu in het kabinet is of daar buiten.

We organiseerden woensdagavond een Meetup in het Paard van Troje in Den Haag, bekijk hier de korte terugblik van de avond.