Een elektrische auto aan een laadpaal
Een elektrische auto aan een laadpaal

“Maak Europa een Clean Car Centre”

De Nederlandse regering moet de EU oproepen om de mondiale basis van de schone auto-industrie te worden. Dat wil Liesbeth van Tongeren, die een motie indient om dat te regelen.

Van Tongeren: “Nu Trump zijn handtekening onder het Klimaatakkoord van Parijs uit wil halen, kiezen de Verenigde Staten om te blijven hangen in het verleden. Innovatieve makers van volledig en deels elektrische auto’s moeten daarom gestimuleerd worden zich in de EU te vestigen. Ik roep het kabinet op om in Europa stevig in te zetten op deze Clean Car Centre. Zo maken we van Europa het vervoerscentrum van de toekomst.”

De Amerikaanse president Trump heeft aangegeven dat hij vanavond rond 21u Nederlandse tijd definitief bekend zal maken wat Amerika met het Klimaatakkoord van Parijs gaat doen. Uitgelekte berichten toonden gisteren al aan dat de VS uit het akkoord zullen stappen. Eind 2015 werd in Parijs tijdens de Klimaattop een wereldwijd akkoord gesloten dat erop gericht is de temperatuur wereldwijd met maximaal 2 graden Celsius te laten stijgen, met een streven naar maximaal 1,5 graden.