Cookies

We gebruiken functionele en analytische cookies om de inhoud en functionaliteiten van deze website, zoals video's, aan te bieden en om statistieken te verzamelen. Lees meer en stel voorkeuren in.

Foto van Schiphol in de avond

Stop de groei van Schiphol!

656

van de 1.000 ondertekeningen

656

Teken de petitie

De afgelopen paar jaar is het aantal vluchten van en naar Schiphol enorm toegenomen. Dat heeft geleid tot grote gezondheidsschade en uitstoot van CO2. De grenzen van klimaat, veiligheid en overlast voor omwonenden zijn bereikt.

Toch wil dit kabinet Schiphol nóg verder laten groeien. Terwijl uit meerdere onderzoeken blijkt: meer luchtvaart leidt helemaal niet tot economische groei.

Verdere groei van Schiphol is niet te verdedigen: niet voor het klimaat, niet voor omwonenden en ook niet voor de Nederlandse economie. 

Teken de petitie en laat weten dat je niet wil dat Schiphol verder groeit. 

656 gingen je voor

In tijden van een klimaatcrisis wil dit kabinet van VVD, CDA, D66 en CU Schiphol nóg verder laten groeien. Terwijl nu ook uit meerdere onderzoeken blijkt dat meer luchtvaart niet leidt tot meer economische groei - terwijl dat altijd hét argument voor groei is geweest. Toch lijkt de luchtvaartsector vóór alles te gaan. Dat moet stoppen. ❌
 

Verdere groei van Schiphol is niet te verdedigen: niet voor het klimaat, niet voor omwonenden en ook niet voor de Nederlandse economie. Bovendien landt 35 procent van de vluchten vanaf Schiphol al na 750 km! Voor die korte afstanden zou de trein als makkelijkste, goedkoopste en snelste optie moeten gelden. Stop verdere groei van Schiphol, teken de petitie!
Nieuwe inzending voor Petitie Schiphol opgeslagen.

Wil jij ook natuur beschermen?

Word lid van GroenLinks en steun onze groene politiek! 💚

Lees verder