Judith Sargentini staat voor een Europa waar we goed met elkaar omgaan. Of je nu Europeaan bent, of een vluchteling op zoek naar veiligheid. Europa moet een thuis zijn, geen fort. Ook online moet je je thuis kunnen voelen in Europa. Je moet er zeker van zijn dat je gegevens veilig zijn bij Europese bedrijven.

Judith gaat niet door als Europarlementariër, maar is wel lijstduwer bij de Europese verkiezingen. Meer weten? Kijk op onze verkiezingswebsite.

Het werk van Judith in het Europees Parlement omvat onder andere de thema's:

Anders dan haar achternaam doet vermoeden is Judith een geboren en getogen Amsterdammer. Ze studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en werkte voor een NGO die streed tegen conflictmineralen. Judith is sinds 2009 Europarlementariër.

In het Europarlement

Judith is namens de Europese Groenen coördinator in de commissie voor Justitie en Burgerlijke Vrijheden (LIBE). In deze brede commissie slaagde ze erin om strenge anti-witwaswetgeving aangenomen te krijgen en blijft ze de strijden op dossiers als privacy en vluchtelingen- en asielbeleid.

Sargentini is vice-voorzitter van de bijzondere parlementscommissie Terrorismebestrijding. Daarnaast doet de als rapporteur namens het hele Europarlement onderzoek naar de rechtsstaat in Hongarije.

Ook is Judith actief in commissie voor Ontwikkelingssamenwerking (DEVE), waarin onder andere de aanpak van conflictmineralen en het stimuleren van eerlijke handel spelen, en in de commissie Mensenrechten (DROI) die vinger aan de pols houdt bij het naleven van mensenrechten in de wereld, bijvoorbeeld bij de recente ontwikkelingen in Egypte.

Judith is lid van de delegatie die betrekkingen onderhoudt met Zuid-Afrika, van de delegatie die bijeenkomt voor overleg met parlementariërs uit ACP-landen en van de delegatie die samenwerkt met leden van het Pan-Afrikaans Parlement. Ze maakt daarnaast onderdeel uit van de Democracy Support and Election Coordination Group (DEG), een werkgroep van Europarlementariërs die wereldwijd toeziet of verkiezingen correct en transparant verlopen. Judith leidde de verkiezingswaarnemingsmissie naar Mozambique in het najaar van 2014.

Persinfo

De Europarlementariërs worden vertegenwoordigd door persvoorlichter Nanda Troost. Contactinformatie en persberichten staan in ons mediacentrum.

 

Persfoto Judith Sargentini
Martin Pluimers
judithsargentini-cMartinPluimers-005.jpg
Martin Pluimers
judithsargentini-cMartinPluimers-007.jpg
Martin Pluimers
judithsargentini-cMartinPluimers-008.jpg
Martin Pluimers