“ Denken, doen en doorzetten. ”

Ik vind het onverdraaglijk dat het toeval van je geboorteplek je toekomst bepaalt. Ongelijkheid, onrecht en onverschilligheid blokkeren de emancipatie van velen. Als ooggetuige van de catastrofale impact van extreme ongelijkheid, gedwongen migratie en klimaatverandering zie ik maar één alternatief: een wereld die eerlijk, empathisch en ecologisch in balans is. Daarvoor zet ik mij dagelijks in als Kamerlid voor GroenLinks.

Van de Achterhoek naar de Kamer

Mijn geboortedorp is Silvolde, een dorp in de prachtige Achterhoek. Ik ben kind van onderwijzers, kleinkind van een bakker en tuinder, product van 'katholieke emancipatie' en kwam jong in het geweer tegen kerk, kernwapens en (groot)kapitaal.

Wetenswaardigheden

Mijn motto is: denken, doen en doorzetten. Dat deed ik als politicoloog aan de UvA, studentenleider, (geweldloos)kraker en dienstweigeraar. Vele jaren was ik de rechterhand van Paul Rosenmöller en Femke Halsema, daarna bijna acht jaar lid van de Raad van Bestuur van Nederlands grootste ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib en ik ben nu zeer vereerd dat ik tot Kamerlid ben verkozen.

Portefeuilles

  • Voorzitter Parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen
  • Lid Presidium
  • Financiën
  • Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking
  • Buitenlandse Zaken en Europese Zaken
Jesse Klaver in gesprek

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste politieke nieuws in je inbox.

Wil je weten hoe GroenLinks je persoonsgegevens verwerkt? Bekijk dan onze privacyverklaring.