Foutmelding

De opgevraagde pagina bestaat helaas niet.

Pagina niet gevonden

Zoekresultaten

 1. ANBI

  De Belastingdienst erkent GroenLinks als ANBI, Algemeen Nut Beogende Instelling. Je mag contributie en andere giften aan GroenLinks bij je belastingaangifte vermelden als aftrekpost. Hieronder vind je de mogelijkheden op een rij. Verder staat hier de informatie bij elkaar waarover de Rijksoverheid openheid voorschrijft aan ANBI’s (zoals bijvoorbeeld de jaarrekening).

 2. Ik stap over op incasso

  Fijn dat je overstapt naar automatische incasso! Geen omkijken meer voor jou en ook voor ons is dat handig.

 3. 'Wie zaait, die oogst' - Algemene Politieke Beschouwingen Eerste Kamer

  Tof Thissen

  In zijn laatste Algemene Politieke Beschouwingen kaart Tof Thissen het wantrouwen aan dat de Rijksoverheid met haar beleid uitstraalt naar lokale overheden, maatschappelijke partners en burgers. Thissen wil niet dat de overheid van alles en nog wat over ons opslaat en ons voortdurend bespiedt. Hij pleit voor een samenleving waarin vertrouwen en waardering centraal staan.

  Lees verder
 4. Spreektekst Klaver bij Algemene Beschouwingen

  "Dit kabinet heeft veel hervormd, maar weinig veranderd." Dat zei GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. "We hebben meer van hetzelfde gekregen. Meer rechtse recepten. Maar een kleinere overheid, meer markt en meer economische groei: het leidt niet tot goed onderwijs, betere zorg en meer werk." Lees hier zijn hele spreektekst.

  Lees verder
 5. Alle informatie over aardbevingen moet openbaar

  Kaartje aardbevingen

  Het KNMI moet alle informatie over aardbevingen en bodemgesteldheid in gaswinningsgebieden volledig openbaar maken. GroenLinks-Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren stelt dit voor bij het debat over de positie van het KNMI. Van Tongeren: “Het KNMI is van ons allemaal maar de informatie die het heeft blijkbaar niet. Mensen die in het Groningse aardbevingsgebied wonen willen weten hoe het zit. Zij moeten die informatie makkelijk kunnen terugvinden.” Door de informatie openbaar toegankelijk te maken kunnen ook andere wetenschappers de gegevens gebruiken voor onderzoek en kunnen zij de onderzoeken van het KNMI controleren. “De overheid moet het vertrouwen van de mensen terugwinnen. Dat kan alleen door open en transparant te zijn,” aldus Van Tongeren.

  Lees verder
 6. Vluchtelingen in Tunesië: Zarzir-Choucha-Djerba-Tunis (donderdag)

  GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini bezocht woensdag, donderdag en vrijdag vluchtelingenkampen aan de grens tussen Libië en Tunesië. Ze hield een blog bij tijdens haar bezoek. Meer foto's staan op Facebook.

  Een uur eerder nacht, betekent ook een uur eerder dag, dus ik stond Nederlandse tijd al om kwart over vijf naast m'n bed. Het was al warm. We vertrokken om half acht voor een eerste beleefdheidsbezoekje aan de burgemeester van Zarzir. Het stadhuis is bij de souk, een toeristisch gebied, maar helaas zijn er maar weinig toeristen. Doordat de havenmeester en gouverneur niet in de buurt zijn, kunnen we er à l'improviste een bezoek aan de grensovergang Ban Ras Djir tussen schuiven.

  Lees verder