Foutmelding

De opgevraagde pagina bestaat helaas niet.

Pagina niet gevonden

Zoekresultaten

 1. Referendum kandidatenlijsten Eerste Kamer en Europees Parlement

  In het voorjaar van 2019 zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Europees Parlement. Van 23 november tot en met 2 december 2018 spraken de leden van GroenLinks hun voorkeur voor de kandidaten op de lijsten uit. De resultaten en uitkomsten van deze ledenreferenda vind je hier.

  Lees verder
 2. Eickhout bereikt deal om dumpen van afval op zee tegen te gaan

  Plasticflesjes in water

  Het Europees Parlement en de EU-landen hebben woensdagavond afspraken gemaakt voor nieuwe wetgeving over scheepsafval. Europarlementariër Bas Eickhout was betrokken bij de totstandkoming: “Deze wetgeving zorgt ervoor dat schepen geen financiële prikkeling meer hebben om afval in zee te dumpen. Een fantastische stap in de strijd tegen de plastic soep in onze zeeën.”

  Lees verder
 3. Grote meerderheid Europees Parlement stemt in met belasting voor techreuzen

  Als het aan het Europees Parlement ligt moeten grote techbedrijven in Europa gewoon belasting gaan betalen. Een overgrote meerderheid van het Parlement stemde in met een belasting voor bedrijven als Google, Facebook en Amazon. “Terwijl het Parlement akkoord gaat met deze belasting op techbedrijven, kleden de Europese ministers het Commissievoorstel uit. Het vetorecht van lidstaten werkt verlammend”, zegt GroenLinks Europarlementariër Bas Eickhout.

  Lees verder
 4. Rechter stopt Europese toestemming voor automakers om te vervuilen

  Het Europees Hof van Justitie deed donderdagochtend uitspraak over de aanpassing van de Euro6-norm en vernietigt de foutmarges voor uitstootnormen bij autotesten op de weg. De Europese Commissie zwakte de limieten voor de uitstoot van stokstofoxide (NOx) af door een conformity factor te introduceren. Europarlementariër Bas Eickhout maakte in het Europees Parlement bezwaar tegen deze uitwerking van de wetgeving, maar kreeg niet genoeg steun van andere partijen. De Europese rechter oordeelt nu alsnog tegen de conformity factor.

  Lees verder
 5. Steunbetuigingen uit alle hoeken voor Hirak-leider Nasser Zefzafi

  We blijven aandacht vragen voor de positie van Nasser Zefzafi, de Marokkaanse protestleider van de Hirak-beweging in het Rif-gebied.´ Dat zei GroenLinks Europarlementariër Judith Sargentini vandaag tegen zijn ouders. Zij spreken deze week met tal van Europarlementariërs over de positie van hun zoon die een van de drie genomineerden was voor de Sacharovprijs.

  Lees verder
 6. Geen EU-geld voor lidstaten die het niet nauw nemen met de rechtsstaat

  ´Het is noodzakelijk dat we strenger toezien op subsidies van de Europese Unie.´ Dat zegt GroenLinks Europarlementariër en Hongarije-rapporteur Judith Sargentini op de nieuwe maatregel om Europese subsidies te koppelen aan de staat van de rechtsstaat in een lidstaat. ´Europese subsidies zijn bedoeld om het leven van burgers in onze landen te verbeteren. Echter, wanneer we te maken hebben met regeringen die op alle vlakken de rechtsstaat en democratie uitkleden en corruptie plegen met ons belastinggeld, dan moeten we een middel hebben om in te grijpen.´

  Lees verder
 7. Europarlement wil check op rechtsstaat in EU-landen

  Het Europees Parlement wil dat de staat van de democratie, rechtsstaat en fundamentele rechten per EU-land periodiek gecheckt worden. Een grote meerderheid van links tot rechts stemde woensdag voor een resolutie die de Europese Commissie vraagt hier werk van te maken. 

  Lees verder
 8. Pak taalachterstand kinderen aan

  Volgens GroenLinks, SP en de PvdA moeten juist kinderen uit armere gezinnen naar de voorschool kunnen. Op deze manier worden taalachterstanden zo vroeg mogelijk aangepakt. Nu vallen steeds meer van deze kinderen uit, omdat hun ouders sinds kort een eigen bijdrage moeten betalen en deze niet kunnen opbrengen. De drie partijen schrijven een wet die het mogelijk maakt dat gemeenten deze bijdrage voor werkende armen kunnen betalen.

  Lees verder

Pagina's