Foutmelding

De opgevraagde pagina bestaat helaas niet.

Pagina niet gevonden

Zoekresultaten

 1. Milieucommissie scherpt uitstootnormen auto’s verder aan

  Als het aan de milieucommissie van het Europees Parlement ligt, dan worden de CO2-uitstootnormen voor auto’s verder aangescherpt. “Een belangrijke eerste stap om ervoor te zorgen dat de auto-industrie ook haar steentje gaat bijdragen aan het halen van het Parijs-akkoord”, aldus Europarlementariër Bas Eickhout.

  Lees verder
 2. Eickhout zet opnieuw stap richting striktere regels scheepsafval

  Van het afval dat ronddobbert in Europese zeeën, komt een derde rechtstreeks van schepen. De EU wil daar met nieuwe wetgeving verandering in brengen. Donderdag kreeg Europarlementariër Bas Eickhout steun van de milieucommissie van het Europees Parlement voor zijn voorstellen om deze bron van plastic en andere afval aan te pakken.

  Lees verder
 3. GroenLinks wil belang asielkinderen beter verankeren

  Kinderpardon

  Het belang van asielkinderen moet beter worden verankerd. Dit stelt GroenLinks-Tweede Kamerlid Bram van Ojik woensdag in een overleg met staatssecretaris Harbers. De benodigde verbetering bestaat volgens Van Ojik uit drie elementen: een betere toets aan de belangen van het kind, kortere procedures en een ruimhartig kinderpardon.

  Lees verder
 4. Eickhout stelt zich beschikbaar als topkandidaat voor Europese Groenen

  Bas Eickhout op het GroenLinks Festival

  GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout wil namens de Europese Groenen de topkandidaat worden voor de Europese verkiezingen.

  Eickhout: “De traditionele politieke partijen die de afgelopen jaren de leiding hadden in Europa, laten het liefst alles bij het oude. Dat betekent dat ze met Europese regelgeving vooral goed zorgen voor grote multinationals, terwijl gewone Europeanen zich afvragen wat Europa eigenlijk voor hen doet. Het is hoog tijd dat Europa gaat veranderen. Ik wil die status-quo doorbreken.”

  Lees verder
 5. Kabinetsreactie op verzoek sociaal minimum op Caribische eilanden beneden de maat

  GroenLinks vindt de kabinetsreactie op het verzoek een sociaal minimum in te stellen op de Caribische eilanden beneden de maat. Dit stelt Kamerlid Nevin Özütok vandaag in een overleg in de Tweede Kamer. De overheid moet er alles aan doen om een einde te maken aan de grote armoede in Caribisch Nederland. Dat het kabinet het sociaal minimum als mogelijke ‘stip op de horizon’ ziet voor 2020, is voor GroenLinks absoluut onvoldoende.
  Lees verder
 6. Europarlement steunt Sargentini-rapport: rechtsstaat Hongarije niet in orde

  Judith Sargentini

  Europarlementariër Judith Sargentini behaalde woensdag de vereiste twee derde meerderheid in de plenaire stemming voor haar rapport over de staat van de Hongaarse rechtsstaat en democratie. “Het is slecht gesteld met de rechtsstaat in Hongarije. Het is goed dat collega’s van allerlei politieke achtergronden dit ook inzien. Hiermee komen we nu op voor de rechten van de Hongaarse burgers en de waarden van de EU,” aldus Sargentini.

  Lees verder

Pagina's