Foutmelding

De opgevraagde pagina bestaat helaas niet.

Pagina niet gevonden

Zoekresultaten

 1. Persvoorlichter Tweede Kamerfractie

  De persvoorlichter die we zoeken zal zich bezighouden met sociale thema’s. Denk aan: zorg, onderwijs, wonen en arbeidsmarkt. 

 2. GroenLinks: maak kinderen topprioriteit

  Één op de negen kinderen in Nederland leeft in armoede. De gevolgen hiervan zijn groot: de kinderen ervaren stress, kunnen moeilijker meekomen op school en hebben daardoor een achterstand op hun leeftijdsgenootjes. GroenLinks wil dat kinderen die in armoede opgroeien een eerlijke kans krijgen in het leven. Daarom doet Linda Voortman drie voorstellen.

  Lees verder
 3. GroenLinks succesvol op klimaat en energie

  GroenLinks werkt constructief samen met het kabinet op de thema’s klimaat en energie. Met succes. Tweede Kamerleden Tom van der Lee en Liesbeth van Tongeren wisten vandaag maar liefst vijf moties binnen te halen.

  Lees verder
 4. Analyse: Welke Europese fracties steunen ambitieuze aanbevelingen om belastingontwijking aan te pakken?

  Panama Papers

  Het Europees Parlement stemde woensdag met ruime meerderheid (492 voor 50 tegen) in met ambitieuze aanbevelingen om – naar aanleiding van de Panama Papers – belastingontwijking, -ontduiking en witwassen tegen te gaan. Maar een aantal aanbevelingen werden op voorstel van christendemocraten (CDA) en liberalen (VVD en D66) uit het rapport gestemd. We doken de stemlijsten in voor een analyse.

  Lees verder
 5. Sargentini scherpt regels bestrijding witwascriminaliteit verder aan

  Bankbiljetten

  "Jaarlijks loopt de samenleving miljarden mis doordat criminelen geld illegaal of oneerlijk doorsluizen via een keten van bedrijven of trusts. Met de nieuwe regels pakken we de praktijk aan dat mensen hun vermogens op een louche manier verbergen van de opsporingsdiensten en de fiscus.” Dat stelt Europarlementariër Judith Sargentini, die namens het Europees Parlement onderhandelde met de lidstaten over de nieuwe Europese anti-witwaswet.

  Lees verder
 6. Veelgestelde vragen over de herziening van de Europese afvalwetgeving

  Uitzonderlijk: Aanstaande zondag gaan onderhandelaars van het Europees Parlement en de EU-landen zitten voor mogelijk een laatste ronde onderhandelingen over de herziening van zes Europese afvalwetten. Een dossier met grote belangen: Het moet het eerste grote wapenfeit van de EU worden in de overgang naar een circulaire economie.

  Lees verder

Pagina's