Foutmelding

De opgevraagde pagina bestaat helaas niet.

Pagina niet gevonden

Zoekresultaten

 1. Eickhout bereikt deal om dumpen van afval op zee tegen te gaan

  Plasticflesjes in water

  Het Europees Parlement en de EU-landen hebben woensdagavond afspraken gemaakt voor nieuwe wetgeving over scheepsafval. Europarlementariër Bas Eickhout was betrokken bij de totstandkoming: “Deze wetgeving zorgt ervoor dat schepen geen financiële prikkeling meer hebben om afval in zee te dumpen. Een fantastische stap in de strijd tegen de plastic soep in onze zeeën.”

  Lees verder
 2. Grote meerderheid Europees Parlement stemt in met belasting voor techreuzen

  Als het aan het Europees Parlement ligt moeten grote techbedrijven in Europa gewoon belasting gaan betalen. Een overgrote meerderheid van het Parlement stemde in met een belasting voor bedrijven als Google, Facebook en Amazon. “Terwijl het Parlement akkoord gaat met deze belasting op techbedrijven, kleden de Europese ministers het Commissievoorstel uit. Het vetorecht van lidstaten werkt verlammend”, zegt GroenLinks Europarlementariër Bas Eickhout.

  Lees verder
 3. Geen EU-geld voor lidstaten die het niet nauw nemen met de rechtsstaat

  ´Het is noodzakelijk dat we strenger toezien op subsidies van de Europese Unie.´ Dat zegt GroenLinks Europarlementariër en Hongarije-rapporteur Judith Sargentini op de nieuwe maatregel om Europese subsidies te koppelen aan de staat van de rechtsstaat in een lidstaat. ´Europese subsidies zijn bedoeld om het leven van burgers in onze landen te verbeteren. Echter, wanneer we te maken hebben met regeringen die op alle vlakken de rechtsstaat en democratie uitkleden en corruptie plegen met ons belastinggeld, dan moeten we een middel hebben om in te grijpen.´

  Lees verder
 4. Europarlement wil check op rechtsstaat in EU-landen

  Het Europees Parlement wil dat de staat van de democratie, rechtsstaat en fundamentele rechten per EU-land periodiek gecheckt worden. Een grote meerderheid van links tot rechts stemde woensdag voor een resolutie die de Europese Commissie vraagt hier werk van te maken. 

  Lees verder
 5. GroenLinks en SGP: schrap aanbestedingsplicht voor de zorg

  Gemeenten moeten de vrijheid krijgen om aanbestedingstrajecten voor de lokaal of regionaal georganiseerde zorg te schrappen. Dat staat in een initiatiefwet van GroenLinks en de SGP die deze week is ingediend. Met de wet kan worden voorkomen dat jeugdzorginstanties die zeer specifieke zorg aanbieden moeten sluiten, of dat de zorg voor bijvoorbeeld chronisch zieken steeds weer bij een andere aanbieder wordt ondergebracht.

  Lees verder
 6. Vetorecht bij belastingontwijking speelt multinationals in de kaart

  “Weer laten de ministers van Financiën van de EU-landen kansen lopen om grote techbedrijven, net als iedereen, fatsoenlijk belasting te laten betalen”, dat zegt Europarlementariër Bas Eickhout nadat de achtentwintig ministers er dinsdag niet in slaagden om een akkoord te bereiken over het voorstel van de Europese Commissie voor een belasting op digitale diensten.

  Lees verder
 7. Gesubsidieerde keuzehulporganisatie Siriz mede-organisator anti-abortusweek

  Het pro-life evenement ‘week van het leven’ wordt mede bestuurd door de door het ministerie van Volksgezondheid gesubsidieerde keuzehulporganisatie Siriz. GroenLinks-Kamerlid Corinne Ellemeet is verbijsterd. “Abortus wordt op de website van de week van het leven omschreven als een brute moord. Dat is volstrekt onethisch. Als dit geen sturen is weet ik het ook niet meer. Dit maakt klip en klaar dat Siriz niet in staat is om onafhankelijke keuzehulp te bieden.”

  Lees verder

Pagina's