Het draait in de zorg om aandacht, niet om cijfers. De praktijk is anders. De onzekerheid is groot. De bezuinigingen hebben enorme gevolgen. Kwetsbare mensen worden hard getroffen. Mensen verliezen hun vaste arts of thuishulp of krijgen zelfs helemaal geen zorg meer.

Het kabinet heeft de afgelopen jaren enkel oog gehad voor de kosten van de zorg. Niet voor de kwaliteit. De balans tussen patiënten, zorgaanbieders en verzekeraars is zoekgeraakt. De macht van zorgverzekeraars is veel te groot. We willen dat er een einde komt aan de budgetpolis, dat patiënten een stevigere positie krijgen en dat er onafhankelijke informatie komt over verschillende zorgpolissen.

Nieuwe Rechtvaardigheid betekent minder macht voor de zorgverzekeraars en een garantie op goede zorg aan huis.

Goede zorg gaat om mensen Linda Voortman Goede zorg Goede zorg In de zorg gaat het om mensen, niet om de cijfers. Stel je voor... Iedereen krijgt de zorg die nodig is. Thuiszorgmedewerkers, verplegers en hulpverleners hebben tijd en aandacht voor wie dat nodig heeft. De stopwatch regeert niet langer de zorg. GroenLinks wil dat het in de zorg gaat om mensen en niet om de cijfers.
Gerelateerde links 
In het hele land voeren we actie Bekijk het filmpje 'stop de stopwatch' van afdeling Nijmegen