“ Goed onderwijs is de sleutel. ”

Van Nijmegen naar het Binnenhof

In haar studententijd is Lisa vanuit de Achterhoek naar Nijmegen verhuisd, waar ze al snel actief werd in de studentenpolitiek. Twee jaar was ze voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) en behartigde ze studentenbelangen. In die periode onderhandelde ze met Kamerleden en ministers, maar voerde ook actie: dankzij een stevige positionering van de LSVb verbeterde de kwaliteit van de inspraak en werd het collegegeld niet verhoogd. Na afronding van haar studie is ze betrokken gebleven bij het onderwijs. Lisa is ook, na de bezetting van het Maagdenhuis, voorzitter geweest van de Commissie Democratisering & Decentralisering bij de Universiteit van Amsterdam.

Al vanaf haar studie filosofie is zij sterk betrokken bij het onderwijs, eerst dus als voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond en daarna als voorlichter van de Algemene Onderwijsbond. Goed onderwijs is de sleutel: het geeft alle jonge mensen kansen voor de toekomst en draagt bij aan hun vorming tot kritische burgers.

Maar Lisa zette zich in voor meer dan alleen het onderwijs. Ze is raadslid geweest in Nijmegen, waar zij voorstellen deed die experimenten, gebaseerd op het basisinkomen, in beweging kregen. Ook heeft zij zich ingezet voor duurzame sportaccommodaties en een groene, fietsvriendelijke binnenstad.

Vanuit haar portefeuille is zij, naast onderwijs, ook woordvoerder voor Jeugdzorg, Kinderopvang, Media en Sport.

Hier sta ik voor

"Mensen kansen geven. Door goed onderwijs zonder (financiële) drempels en met voldoende inspraak. Maar ook door anders naar de arbeidsmarkt te kijken: benader werkzoekenden positief en zadel ze niet op met verplichtingen. Dat loont!"

Zorg dus voor goed onderwijs zonder (financiële) drempels en met voldoende inspraak van leerlingen, studenten en leraren. Het onderwijs wordt momenteel te veel bepaald door bestuurders. Lisa wil dat de kennis van de mensen in en voor de klas hierbij een grotere rol krijgt, dat klassen kleiner worden en de werkdruk van het personeel omlaag gaat.

Een misschien nog wel belangrijker overkoepelend thema is: eerlijke kansen bieden. Dat geldt zeker in het onderwijs, maar het is veel breder. Zo heeft Lisa zich in de Nijmeegse gemeenteraad ingezet op het gebied van werk en integratie. Verder is zij voorvechter van een socialere bijstand en experimenten gebaseerd op het basisinkomen.

Wetenswaardigheden

Niet alleen in de politiek is ze fanatiek, maar ook op het voetbalveld. Ontspannen doet Lisa graag met het lawaai van een goed metalconcert.

In de Tweede Kamer houdt Lisa zich bezig met:

 • Hoger Onderwijs en Wetenschap 
 • Primair en Voortgezet Onderwijs 
 • Media 
 • Volksgezondheid 
 • Langdurige zorg 
 • GGZ, maatschappelijke opvang  
 • Jeugdzorg 
 • Sport 
 • Cultuur 
 • Emancipatie 
 • Corona 
JPG web Lisa card.jpg

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste politieke nieuws in je inbox.

Wil je weten hoe GroenLinks je persoonsgegevens verwerkt? Bekijk dan onze privacyverklaring.