Christiaan Kwint
Christiaan Kwint

Christiaan Kwint (niet voorgedragen)

Advies van de kandidatencommissie: "Deze kandidaat is niet voorgedragen door de kandidatencommissie Tweede Kamer (lees de verantwoording). De commissie was zeer verheugd over de kwaliteit van alle mensen die bereid waren voor GroenLinks kandidaat te staan. De commissie heeft op zorgvuldige wijze een team geselecteerd van 40 kandidaten. Het voorgestelde team vertegenwoordigt op uitstekende wijze de terreinen waarop GroenLinks zich profileert: groen, sociaal, internationaal. Samen vormen deze kandidaten het gezicht van GroenLinks met een mix van bewezen kwaliteiten en kennis, ervaring en vernieuwing, diversiteit en uitstraling. GroenLinks hecht van oudsher aan kansen voor nieuwkomers en zittende Kamerleden, voor oud en jong, diverse achtergronden, man en vrouw, homo en hetero. De kandidatencommissie hoopt dit met haar voordracht tot uitdrukking te hebben gebracht."

Hieronder stelt Christiaan zich voor

Gedrevenheid, passie en pragmatisme zijn woorden die bij Christiaan passen. Hij is een man van het volk en staat met beide benen in de samenleving. Hij zet zich met name in voor gehandicapten.

“Ik wil een Nederland waarin iedereen volwaardig mee kan doen”

Van Alkmaar naar het Binnenhof

Christiaan werd geboren op 30 augustus 1972 en groeide op in het Noord-Hollandse Heerhugowaard. Hij is vader van drie kinderen waarvan zijn jongste zoon een ernstig meervoudige beperking heeft. In 2000 richtte hij de afdeling op in zijn gemeente en van 2002 tot 2008 was hij fractievoorzitter in de gemeenteraad. Aansluitend was Christiaan tot 2014 wethouder en nu lid van het provinciaal bestuur in Noord-Holland. Christiaan is opgeleid tot jongerenwerker en heeft geen titels nodig om zijn doelen te bereiken. In 2015 richtte hij een schoolklas op voor meervoudig gehandicapte kinderen op een reguliere basisschool en hij zet zich daarmee in voor maatwerk en inclusie in het onderwijs.

Hier staat Christaan voor

Christiaan Kwint kent de problemen in de zorg als zorgvader als geen ander. Hij was een van de initiatiefnemers van het #pgbalarm en vecht nu voor het recht op onderwijs voor ieder kind.  Met zijn eigen bedrijf “zorgoplosser” zet hij zich in voor de toegankelijkheid van popfestivals.

Wetenswaardigheden

Christiaan schrijft over de zorg voor Hoe Gehandicapten Denken, Mantelzorgelijk en The Post Online. Hij is heel actief op Social Media.