GroenLinks zet zich in voor een beter Europa:

  • Een Europa dat strijdt voor klimaatrechtvaardigheid. We doen er alles aan om Europese én wereldwijde afspraken te maken om de klimaatcrisis tegen te gaan. De sterkste schouders en de grootste vervuilers dragen daarbij de zwaarste lasten.
  • Een Europese markt waarbij de belangen van mensen zwaarder wegen dan die van grote multinationals. We zorgen voor goede en duurzame banen en maken een eind aan schijnzelfstandigheid, dakloosheid en discriminerende algoritmes.
  • Een democratisch Europa waar mensenrechten nooit ter discussie staan. Waar vluchtelingen humaan worden behandeld, iedereen zichzelf kan zijn en de rechtspraak onafhankelijk is.
Bas Eickhout, Tineke Strik, Kim van Sparrentak

Meld je aan voor onze Europa Update

Nederlanders willen dat Europa eerlijker en groener wordt. Wij houden je met nieuws en achtergronden op de hoogte van de ontwikkelingen in de Europese politiek.

Geen spam, wel updates van onze Europarlementariërs Bas Eickhout, Tineke Strik en Kim van Sparrentak. Afmelden kan altijd.

Samenwerking met Europese Groenen

Onze Europarlementariërs werken in het Europees Parlement in één fractie samen met Groene Europarlementariërs uit de EU. Daarnaast is GroenLinks als partij lid van de Europese Groene Partij (EGP), een samenwerkingsverband van groene partijen uit heel Europa. Samen met de de aangesloten partijen werken we gezamenlijke standpunten uit, organiseren we acties, leren we van elkaars ervaringen en ondersteunen we jonge groene partijen, bijvoorbeeld op de Balkan.

GroenLinks onderschrijft het handvest van de Europese Groenen.

 

 

European Greens