OVER MIJ

Ik ben politicoloog, ervaren leidinggevende en expert op het gebied van bestuur & toezicht. Mijn liefde voor de cultuursector toont zich in mijn gehele loopbaan. Ik werkte bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst en bij Kunstzaken op het stadhuis Amsterdam. Als wethouder in stadsdeel Westerpark in Amsterdam was ik onder andere verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Cultuurpark Westergasfabriek.

In mijn werk (tot juni 2022) bij Cultuur+Ondernemen (C+O) heb ik talloze gesprekken gevoerd, waarbij goed luisteren en ontrafelen van het probleem de essentie was. Als adviseur Governance bij C+O adviseerde ik besturen en raden van toezicht, directeuren, zakelijk leiders en startende kunstenaars over alle mogelijke kleine vragen en grote vraagstukken op het gebied van bestuur en toezicht. Nu begeleid ik nog met veel plezier zelfevaluaties van raden van toezicht of besturen.

In 1990, bij de start van GroenLinks, ben ik lid geworden en sindsdien heb ik diverse functies vervuld, waaronder het congrespresidium en kandidatencommissies. Vanaf 2016 ben ik alleen nog actief als vertrouwenspersoon. In 2022 heb ik de opleiding tot gecertificeerd vertrouwenspersoon succesvol afgerond en ik ben lid van de Landelijke Vereniging Vertrouwenspersonen.

Mijn rol

Een veilige, integere en respectvolle omgeving gaat mij aan het hart. Ik vind het belangrijk dat iedereen, in welke functie dan ook, op een prettige wijze actief kan zijn. Vanaf 2016 ben ik vertrouwenspersoon van GroenLinks Amsterdam. Vanaf 2023 voor heel GroenLinks.

 “Sociale veiligheid” is nooit af: ook als het goed geregeld is met vertrouwenspersonen, gedragsregels en dergelijke. Binnen elke organisatie, ook binnen een politieke partij waar steeds nieuwe mensen actief worden (leden, nieuwe of gewijzigde fracties en besturen) kunnen zich ongewenste situaties voordoen.

De ervaring leert dat men vaak lang wacht om naar een vertrouwenspersoon te gaan. Wees welkom! Altijd. Met een klein of een groot issue. Als vertrouwenspersoon bied ik een luisterend oor en ben ik jouw sparringpartner om te kijken hoe je in jouw situatie naar een oplossing kan komen.

 

Wetenswaardigheden

In mijn vrije tijd zie ik veel voorstellingen en zing ik bij het Groot Concertkoor Amsterdam.

Ook ben ik actief bij de Amsterdamse Stadswijngaard Wijn van Bret (bij station Sloterdijk).

Amsterdam? Wijngaard? Ja van 700 wijnstokken wordt wijn gemaakt en wordt alles gedaan wat daarbij komt kijken (snoeien, oogsten, kneuzen, bottelen).